Σταματήστε το δούλεμα με τον ΟΑΕΕ……του Άγη Βερούτη.

0
352

Πριν μια βδομάδα περίπου βγήκε η γνωμοδότηση για τον ΟΑΕΕ, αναφορικά με τη αντισυνταγματικότητα και την στρεβλότητα των χρεώσεων, της λειτουργίας και των μεθόδων εισπράξεων με ποινική διαδικασία νόμου της δικτατορίας, των δήθεν οφειλών των ελευθέρων επαγγελματιών, μικρομεσαίων επιχειρηματιών και εμπόρων, από τους νομικούς επιστήμονες Αντώνη Μανιτάκη και Ακρίτα Καϊδατζή.

Η μελέτη αυτή συντάχθηκε με τη χρηματοδότηση μιας ομάδας πολιτικά-ενεργών θυμάτων του ΟΑΕΕ, με προεδρεύοντα αυτών το Γιώργο Φλωρά, ο οποίος κατέθεσε τη γνωμάτευση στη βουλή και αναμένεται σύμφωνα με τον κανονισμό της βουλής να λάβει απάντηση με την αντίκρουση των νομικών επιχειρημάτων από τον υπουργό κ. Βρούτση, ενώ σε περίπτωση που δεν λάβει εγκαίρως απάντηση, εντός 25 ημερών, θα θεωρούνται αποδεκτά τα πορίσματα αυτής από το κράτος, και εκείνο θα υποχρεούται να επανορθώσει αυτομάτως.

Είναι παρανόμως εγγεγραμμένα χρέη άνω των 4 δις ευρώ εναντίον των θυμάτων του ΟΑΕΕ, που θεωρούνται λανθασμένα ως οφειλές προς τον Οργανισμό, ενώ στην πραγματικότητα θα έπρεπε να είναι οφειλές προς τον εαυτό του κάθε ασφαλιζόμενου.

Οι δε χρεώσεις για υπηρεσίες υγείας που δεν παρασχέθηκαν στους ασφαλισμένους κατά απαγόρευση του ΟΑΕΕ (ως εισπρακτικό μέτρο πίεσης) είναι καταχρηστικές και παράνομες.

Η ίδια η πράξη απαγόρευσης παροχής ασφάλισης προς τους ασφαλισμένους, με δήθεν δικαιολογία την μη πληρωμή κάποιων δόσεων, είναι ποινικά κολάσιμη, καθώς τόσο ο υπάλληλος του ΟΑΕΕ που αρνείται να σφραγίσει το βιβλιάριο του θύματος, όσο και ο προϊστάμενος που του έδωσε την εντολή να μη το σφραγίσει (φτάνοντας ως το ανώτατο επίπεδο της κυβέρνησης), διαπράττουν έγκλημα κατά του καθενός ασφαλισμένου, και κατά της ελληνικής κοινωνίας συνολικά, αφήνοντας ανασφάλιστους τους δικαιούχους και τα παιδιά τους και τις γυναίκες τους, ενώ ο ΟΑΕΕ έχει τα προηγούμενα χρήματα του ασφαλισμένου στη διάθεσή τούγια να λογίσει τα κόστη της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, αυτά που ο ασφαλισμένος έχει καταθέσει ως κεφάλαια συνταξιοδότησης στα προηγούμενα χρόνια.

Στην πραγματικότητα, ο ΟΑΕΕ όφειλε να μειώσει το συνταξιοδοτικό κεφάλαιο του κάθε ασφαλισμένου συμψηφιστικά με το κόστος της υγειονομικής περίθαλψης που ο ασφαλισμένος αδυνατούσε να καταβάλει.

Εφόσον ο ΟΑΕΕ δεν το έκανε, και αντί αυτού στέρησε τους ασφαλισμένους του από πρόσβαση στο σύστημα υγείας, ενώ είχε στη διάθεσή του δικά τους χρήματα στη διαχείρισή του, αποτελεί αδίκημα του οργανισμού των υπαλλήλων που διέπραξαν αυτά τα αδικήματα της στέρησης πρόσβασης στο σύστημα υγείας, που κατ’επέκτασης είναι κατά της ζωής και της αξιοπρέπειας των θυμάτων του.

Γνωρίζοντας τόσο τις προθέσεις πολλών ομάδων Ασφαλισμένων που έχουν υποστεί τα εγκλήματα αυτά κατά της ζωής τους, όσο και των εξαρτώμενων προσώπων τους, περιμένω ραγδαίες εξελίξεις στο θέμα, με μαζικές αγωγές κατά των υπευθύνων και υπαλλήλων του Οργανισμού που έλαβαν τις αποφάσεις κατά περίπτωση, όσο και με διεθνείς νομικές κινητοποιήσεις για αυτή την ανήθικη και παράνομη συμπεριφορά των κυβερνώντων και των υπαλλήλων που διέπραξαν αυτά τα εγκλήματα, με αιχμή πολιτικούς φορείς εκτός «Πελατειακού Τόξου», οι οποίοι προασπίζονται τα δικαιώματα των ανθρώπων της παραγωγικής οικονομίας (τη Δράση).

Το ανέκδοτο με τον ΟΑΕΕ όπου να’ ναι τελειώνει, και θα δείξει αν αυτό θα γίνει με μηδενισμό όλων των καθυστερημένων οφειλών, και λειτουργία του Οργανισμού ως ένας φορέας εθελοντικής συνταξιοδοτικής αποταμίευσης και ασφάλισης υγείας, ή αν θα γίνει με συνολική κατάργηση του Οργανισμού με νόμιμα μέσα εντός και εκτός της χώρας, από τα θύματά του, και νομικό κυνηγητό κατά πάντων των υπευθύνων, για την πληρωμή αποζημιώσεων προς τους εκατοντάδες χιλιάδες βλαφθέντες.

Οι 450.000 ανασφάλιστοι με τις οικογένειές τους είναι θύματα ενός ανήθικου, πρόστυχου και εγκληματικού συστήματος στέρησης υπηρεσιών υγείας που δικαιούνταν τα θύματα, και αναγκαστικής είσπραξης βασισμένης σε δικτατορικούς και αντισυνταγματικούς νόμους της επταετίας.

Ενάμιση εκατομμύριο Έλληνες έχουν θυματοποιηθεί από την κρατική μηχανή.

Το πρόσωπο του Κτήνους είναι γνώριμο και οικείο. Είναι αυτό που αρνείται να σφραγίσει το βιβλιάριο, εκείνο που ζητάει χρήματα που δεν οφείλονται, και εκείνο που δίνει την εντολή να αρνείται ο γιατρός περίθαλψη σε ανθρώπους που είναι άρρωστοι αλλά δεν έχουν να πληρώσουν τις σημερινές δαπάνες τους που όμως υπερκαλύπτονται από το κεφάλαιο συνταξιοδότησης που έχει συσσωρεύσει.

Σύντομα το θέμα θα λυθεί οριστικά με μηδενισμό των χρεών και κάνοντας τους οργανισμούς αυτούς προαιρετικούς, ή καταργώντας τους τελείως, με το καλό …ή με το νόμιμο.

Ας κάνει κάποιος υπουργός κάτι εγκαίρως, πριν γίνουμε ρεζίλι διεθνώς για την καταπάτηση των ανθρώπινων δικαιωμάτων των ασφαλισμένων από το ίδιο το κράτος.

Δεν είναι ώρες για τέτοια……

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here