Συνέντευξη Τύπου: 61η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς ανανεωμένη και διαδραστική!

0
195

Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν στις 16 Απριλίου 2015 στο Μουσείο Γουλανδρή – Κέντρο ΓΑΙΑ, ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, ο Πρόεδρος της Ανθοκομικής Έκθεσης Γιώργος Κομιανός και η Αντιπρόεδρος Ρόζυ Χαριτοπούλου με θέμα την η 61η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς.

Τον συντονισμό είχε αναλάβει η υπεύθυνη του γραφείου Τύπου του Δήμου δημοσιογράφος Τέτα Τσετσέκου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν, η 61η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς ξεκινά ανανεωμένη φέτος και μας προσκαλεί να την «Ανακαλύψουμε. Ξανά» από τις 22 Απριλίου έως τις 10 Μαΐου στο Άλσος Κηφισιάς, «Δημήτρης Ζωμόπουλος».

Η ιστορική Ανθοκομική Έκθεση που όλοι μας έχουμε επισκεφτεί ως παιδιά, φέτος αλλάζει με σκοπό να αναδείξει την ευζωία που μας προσφέρουν τα άνθη και τα φυτά, να προτείνει νέες εμπειρίες στους επισκέπτες της και να αποτελέσει μια ευχάριστη ανοιξιάτικη βόλτα για όλη την οικογένεια.

Για 19 ημέρες, σε έκταση 20 στρεμμάτων με ανανεωμένη διάταξη του χώρου και με τη συμμετοχή 70 ανθοπαραγωγών , η 61η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς μάς υποδέχεται με περισσότερα από 2.000 είδη φυτών, μυρωδικών και βοτάνων.

Οι εξειδικευμένοι γεωπόνοι του Δήμου Κηφισιάς μάς συμβουλεύουν πώς να φτιάξουμε τον κήπο ή την βεράντα, ποιά φυτά να επιλέξουμε και με ποιόν τρόπο να τα περιποιηθούμε.

Κάθε μέρα στην 61η Ανθοκομική Έκθεση Κηφισιάς είναι διαφορετική με ομιλίες για τη φύση, μαγειρέματα με φρέσκα μυρωδικά στην υπαίθρια κουζίνα, ψυχαγωγία με διαδραστικά εργαστήρια, θεατρικές παραστάσεις και μουσικές εκδηλώσεις.

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος δήλωσε για τη φετινή διοργάνωση: «Η καρδιά της Άνοιξης χτυπά στην Κηπούπολη της Αττικής, την Κηφισιά. Στην Πρώτη Γιορτή της πόλης, ανθοπαραγωγοί και γεωπόνοι του Δήμου ξεναγούν τους επισκέπτες στον μαγευτικό κόσμο των χρωμάτων και των αρωμάτων! Το ταξίδι συνοδεύεται από πλούσιο πρόγραμμα πολιτιστικών δραστηριοτήτων αλλά και εκπαιδευτικών δράσεων για μικρούς και μεγάλους».

Ο Πρόεδρος της Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς Γιώργος Κομιανός απεύθυνε κάλεσμα : «Ελάτε να ανακαλύψετε μακραίωνες αλλά ξεχασμένες πρακτικές ευζωίας, μέσα σε ένα πολύχρωμο και αναζωογονητικό περιβάλλον. Εκπλαγείτε από τις καινοτόμες δράσεις μας. Γιορτάστε μαζί μας πλαισιωμένοι από την αισιοδοξία και τη χαρά του κόσμου των φυτών και των λουλουδιών».

Η αντιπρόεδρος Ρόζυ Χαριτοπούλου εστίασε στο μήνυμα της φετινής έκθεσης για «Ευζωία», επεσήμανε τις συμμετοχές για πρώτη φορά της Greenpeace και της WWF, καθώς και τη συμμετοχή των Φίλων του Μουσείου Γουλανδρή.

Επίσης η κ. Χαριτοπούλου ανέφερε τις προοπτικές συμμετοχής της Ανθοκομικής Έκθεσης στο να γίνει η Κηφισιά μια πραγματικά πράσινη πόλη.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε και τη βοήθεια της προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας Κατερίνας Καραλή, που όπως ειπώθηκε συνέβαλε τα μέγιστα στη διασύνδεση για πρώτη φορά της Ανθοκομικής Έκθεσης με τη σχολική κοινότητα.

Τα εγκαίνια της 61ης Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς που θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 24 Απριλίου στις 20:00 στο Άλσος Κηφισιάς «Δημήτρης Ζωμόπουλος».

Η 61η Ανθοκομική Έκθεση θα είναι ανοιχτή από τις 22 Απριλίου έως και τις 10 Μαΐου 2015 με ωράριο 10:00-22:00. Η τιμή του εισιτηρίου εισόδου είναι €1,5 με απεριόριστες επισκέψεις από Δευτέρα έως Πέμπτη.

Επισκεφτείτε το site της Ανθοκομικής Έκθεσης Κηφισιάς στο www.flowershowkifissia.gr.

Παρουσίαση από την Τέτα Τσετσέκου

{videobox}JN-qTm5pfxM{/videobox}

Μήνυμα του Δήμαρχου Κηφισιάς Γιώργου Θωμάκου

{videobox}RYyXbBeVMjs{/videobox}

Κάλεσμα του Πρόεδρου της Ανθοκομικής Γιώργου Κομιανού

{videobox}S2u8NTkAKpQ{/videobox}

Μήνυμα της Αντιπρόεδρου της Ανθοκομικής Ρόζυ Χαριτοπούλου

{videobox}9N0uaKEyvD0{/videobox} 

Ερωτήσεις και το κλείσιμο της Συνέντευξης Τύπου

{videobox}LedcdVVNyA0{/videobox}

Για να δείτε τις λεζάντες των παρακάτω φωτό, κάντε κλικ πάνω στην κάθε μία ξεχωριστά:

{joomplucat:122 limit=4} 

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here