Ταξίδι με αεροπλάνο: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε.

0
477

Το ηλεκτρονικό check-in, η παράδοση χειραποσκευών και βαλιτσών, οι χρόνοι προσέλευσης και επιβίβασης

Οι πτήσεις εσωτερικού στην Ελλάδα έχουν διευρυνθεί, ωστόσο η επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια παραμένει περιορισμένη.

Όσοι αποφασίζουν να ταξιδέψουν χρειάζεται να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα, όπως παρουσιάζονται από το euro news:

– Καταρχάς, πρέπει να φοράνε μάσκα σε όλη τη διάρκεια της παραμονής τους στο αεροδρόμιο, αλλά και μέσα στο αεροσκάφος.

– Το check-in γίνεται μόνο ηλεκτρονικά. Όσοι επιβάτες δεν έχουν κάνει τσεκ ιν πριν την άφιξή τους στο αεροδρόμιο, καλούνται να το πραγματοποιήσουν στα ειδικά μηχανήματα ΠΡΙΝ από τα γκισέ.

– Από τα ίδια μηχανήματα εκδίδονται και οι ετικέτες για τις βαλίτσες. Οι βαλίτσες στη συνέχεια παραδίδονται στα γκισέ ή στα αυτόματα σημεία παράδοσης αποσκευών με τη σήμανση Drop off baggage.

– Πάνω στο αεροσκάφος οι επιβάτες μπορούν να πάρουν μαζί τους ΜΟΝΟ ΕΝΑ αντικείμενο (τσάντα / χειραποσκευή / χαρτοφύλακας / σακίδιο πλάτης). Αν έχουν μαζί τους δεύτερο, πρέπει να το παραδώσουν, είτε στα γκισέ, είτε στις πύλες αναχώρησης. Χρήσιμη διευκρίνιση: Όσοι έχουν αγοράσει εισιτήριο μόνο με χειραποσκευή δεν μπορούν να εκδώσουν ετικέτα στα αυτόματα μηχανήματα. Αυτοί πρέπει να προσέλθουν αναγκαστικά στο γκισέ ή να παραδώσουν την χειραποσκευή στην πύλη αναχώρησης.

– Στο κτίριο του αεροσταθμού η είσοδος επιτρέπεται ΜΟΝΟ σε όσους έχουν εισιτήριο ή συνοδεύουν επιβάτες που μπορεί να χρειαστούν βοήθεια (για παράδειγμα άτομα με ειδικές ανάγκες, εγκύους ή ηλικιωμένους)

– Οι χρόνοι προσέλευσης στο αεροδρόμιο και έναρξης της επιβίβασης παραμένουν ίδιοι. Η επιβίβαση γίνεται τμηματικά, ανά σειρά θέσεων, ώστε να μη συνωστίζονται οι επιβάτες. Από τις αρχές του αεροδρομίου συστήνεται στους επιβάτες, ιδιαίτερα σε όσους ταξιδεύουν για πρώτη φορά μετά την έναρξη ισχύος των μέτρων για την πανδημία, να προσέρχονται λίγο νωρίτερα στο αεροδρόμιο για να διεκπεραιώνουν εγκαίρως τις απαραίτητες διαδικασίες.

Μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας

Τα μέτρα υγειονομικής προστασίας στα αεροδρόμια είναι αυστηρά. Σε εμφανή σημεία έχουν τοποθετηθεί αντισηπτικά, υπάρχει σήμανση για τις απαραίτητες αποστάσεις και ο καθαρισμός των κοινόχρηστων χώρων είναι συνεχής.

Με αυστηρά μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας προετοιμάζονται και κάθε αεροσκάφος που πρόκειται να πραγματοποιήσει πτήση.

Together with care…

Together, with care

Είμαστε έτοιμοι να ταξιδέψουμε ξανά μαζί με σιγουριά. Μάθε για όλα τα μέτρα ασφαλείας που λαμβάνουμε πριν και κατά τη διάρκεια κάθε ταξιδιού μας. #togetherwithcare

Gepostet von Aegean Airlines am Mittwoch, 27. Mai 2020

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

*

code