Τι φοβάται η κυβέρνηση και δεν προχωρά σε άμεσο έλεγχο όλων των πτυχίων;

0
173

Από τους υπαλλήλους που τίθενται σε διαθεσιμότητα θα ξεκινήσει ο έλεγχος των πλαστών δικαιολογητικών και θα επεκταθεί στο μέλλον σε όλους, όπως ανέφερε η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύη Χριστοφιλοπούλου, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή τηλεοπτικού σταθμού.

Οι δηλώσεις της κ. Χριστοφιλοπούλου, η οποία αναφέρθηκε σε αόριστους ελέγχους χωρίς χρονικό πλαίσιο, φανερώνουν ότι δεν υπάρχει σαφής πρόθεση ούτε χρονοδιάγραμμα από τη μεριά της κυβέρνησης για έλεγχο των πλαστών πτυχίων και πιστοποιητικών όλων των στελεχών του δημόσιου τομέα. 

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση θέτει σε διαθεσιμότητα υπαλλήλους με αυξημένα προσόντα όπως μεταπτυχιακά και διδακτορικά, χωρίς κανένα απολύτως σχέδιο ή αξιολόγηση μόνο και μόνο για να ικανοποιήσει το νούμερο των απολύσεων που απαιτεί η τρόικα. 

Η προηγούμενη εγκύκλιο του απελθόντος υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Αντ. Μανιτάκη, σύμφωνα με την οποία θα πέρναγαν από έλεγχο 622.000 φάκελοι δημοσίων υπαλλήλων για να διαπιστωθεί η νομιμότητα των τίτλων σπουδών τους με τους οποίους προσελήφθησαν και πήραν τυχόν προαγωγή, έχει «παγώσει». 

Σκοπός της εγκυκλίου ήταν να εντοπιστούν οι πλαστογράφοι που μπήκαν στο Δημόσιο παράνομα και να οδηγηθούν στο Πειθαρχικό Συμβούλιο με το ερώτημα της απόλυσης. 

Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση φοβάται το σκάνδαλο που θα δημιουργηθεί καθώς, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Το ποντίκι» ένας τέτοιος έλεγχος θα ξαναφέρει στην επιφάνεια και ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα των προηγουμένων δεκαετιών: το σκάνδαλο του ΔΙΚΑΤΣΑ και της αναγνώρισης διάφορων πτυχίων αμφιβόλου γνησιότητας και εγκυρότητας. 

Φαίνεται ότι όχι μόνο πολλά στελέχη της Διοίκησης τρέμουν την ιστορία της αναψηλάφησης της γνησιότητας των πτυχίων που αναγνωρίστηκαν, αλλά επίσης ότι πολλά από τα μέλη της λεγόμενης «καλής κοινωνίας» της χώρας μας (καθηγητές πανεπιστημίων, μεγαλοδικηγόροι, μεγαλογιατροί, μεγαλοεργολάβοι κ.λπ.) έχουν αρχίσει και ανησυχούν. 

Μάλιστα, όπως επισημαίνεται «είναι πολύ πιθανόν από τη διαδικασία ελέγχου πολλοί από τους κατέχοντες υψηλόβαθμες θέσεις να είναι σήμερα με πλαστά πτυχία. 

Η στήριξη ανωτάτων στελεχών και η παντελής απουσία ελέγχου στους τίτλους σπουδών που κατέθεταν δημιουργεί την εντύπωση ότι τα ποικιλώνυμα συμφέροντα είχαν συμμετοχή στην ιστορία αυτή με αντάλλαγμα την εύνοια της Δ.Δ. μέσω των στελεχών που πιθανόν να δουλεύουν ακόμη για λογαριασμό τους».

{jcomments on} 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here