Το Δείπνο Σαμαρά-Καραμανλή: Τι συμφώνησαν; Όλο το παρασκήνιο!

0
187

Δείπνο είχαν το βράδυ της Τετάρτης 30/11/22, οι δύο πρώην Πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς.

Το δείπνο Καραμανλή-Σαμαρά, παρουσιάζει μεγάλο πολιτικό ενδιαφέρον, με δεδομένο ότι η χώρα οδεύει προς Eκλογές, έγινε στην Ταβέρνα του Βασίλη στην Κηφισιά.

Ένα μαγαζί που αποτελεί στέκι Πολιτικών και στο οποίο κυρίως ο Αντώνης Σαμαράς είναι θαμώνας εδώ και χρόνια καθώς βρίσκεται πολύ κοντά στο σπίτι του.

Τι σηματοδοτεί η συνάντηση Καραμανλή - Σαμαρά στην Κηφισιά

Ο Αντώνης Σαμαράς, έφτασε 5 λεπτά πριν από τις 20:00, την ώρα δηλαδή που, όπως φαίνεται, είχε κλειστεί το ραντεβού. Ο Κώστας Καραμανλής πέρασε την πόρτα του εστιατορίου στις 20:00 ακριβώς.

Οι δύο πρώην Πρωθυπουργοί και πρώην Πρόεδροι της ΝΔ επέλεξαν να καθίσουν σε ένα σχετικά απομονωμένο τραπέζι που βρίσκεται σε ξεχωριστή αίθουσα που αποτελεί την πιο «ήσυχη» γωνία του μαγαζιού, προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα να συζητήσουν μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα. Μάλιστα, το δείπνο διήρκησε περισσότερες από δύο ώρες.

Σε τι συμφώνησαν Καραμανλής-Σαμαράς-Όλο το παρασκήνιο.

Η έντονη βροχόπτωση δεν εμπόδισε τους δύο πρώην πρωθυπουργούς να συναντηθούν στην γνωστή Tαβέρνα του Βασίλη στην Κηφισιά.

«Σε ανταπόδοση του προηγούμενου δείπνου που είχε γίνει στη Θεσσαλονίκη από τον Κώστα Καραμανλή, αυτή τη φορά ο Αντώνης Σαμαράς τον προσκάλεσε στο στέκι του στην Κηφισιά και έφαγαν μαζί»…ανέφερε ο Νίκος Χατζηνικολάου στην εκπομπή του στον Realfm 97,8, αποκαλύπτοντας το παρασκήνιο.

«Συμφώνησαν οι δύο να μην πουν τίποτα για το περιεχόμενο της συνομιλίας τους. Συμφώνησαν να μην πουν λέξη για τα όσα συζήτησαν χθες»…είπε.

«Η συνάντηση από μόνη της έχει μεγάλο πολιτικό ενδιαφέρον, αποτελεί από μόνη της σημαντική είδηση και το timing, η στιγμή κατά την οποία γίνεται είναι πολύ ενδιαφέρουσα, γιατί βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για την επόμενη εκλογική αναμέτρηση. Είναι μια στιγμή με έντονη πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα στην Kυβέρνηση και την Aντιπολίτευση λόγω του θέματος των παρακολουθήσεων»…ανέφερε ο Νίκος Χατζηνικολάου στην εκπομπή του στον Realfm 97,8.

«Θα δούμε πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα το επόμενο διάστημα και θα δούμε αν αυτή η συνάντηση θα αποτελεί σημείο ερμηνείας πραγμάτων τα οποία θα συμβούν από εδώ και πέρα στην πολιτική σκηνή. Ή αν απλώς αποτελούσε την ανταπόδοση του γεύματος της Θεσσαλονίκης.

Πάντως είναι η δεύτερη φορά μέσα σε μικρό σχετικά χρονικό διάστημα που οι δύο πρώην πρωθυπουργοί συναντώνται και συζητούν. Έμειναν μαζί πάνω από δύο ώρες. Και βέβαια να προσθέσω, λέγοντας ότι η στιγμή είναι ενδιαφέρουσα, ότι την επόμενη εβδομάδα ο Αντώνης Σαμαράς ιδρύει το πολιτικό του ίδρυμα, και η συνάντηση γίνεται μια εβδομάδα πριν»…συμπλήρωσε.

Σημειώνεται ότι τα επίσημα εγκαίνια του Ιδρύματος «Αντώνης Σαμαράς» θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου.

Το μενού στο δείπνο Καραμανλή-Σαμαρά.

Ο Νίκος Χατζηνικολάου, αφού σχολίασε τη συνάντηση των δύο πρώην Πρωθυπουργών, αναφέρθηκε και στο…μενού.  Όπως είπε, την προηγούμενη φορά το μενού είχε ψάρια και θαλασσινά.

Τώρα είχε κρέατα, οι δύο πρώην Πρωθυπουργοί “χτύπησαν” πολύ δυνατές μπριζόλες. Έφαγαν απ’ όλα. Υπήρξε ικανοποιητική ποικιλία.

Ακούστε όλα όσα είπε ο Νίκος Χατζηνικολάου:

Το enikos.gr δημοσιεύει αποκλειστικές φωτογραφίες από το τετ-α-τετ των δύο ανδρών.

Σαμαράς Καραμανλής

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here