Τσίπρας: Οι άνθρωποι της πρώτης γραμμής έχουν ανάγκη έμπρακτης στήριξης και όχι χειροκροτημάτων.

0
601

«Όσοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης ενάντια στον κορωνοϊό έχουν ανάγκη από έμπρακτη στήριξη και όχι από χειροκροτήματα», επεσήμανε μεταξύ άλλων στη συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

«Το κρίσιμο τούτη την ώρα δεν είναι να σκεφτούμε με όρους πολιτικού κόστους, είναι μια δύσκολη μάχη σε εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες και σε αυτή τη μάχη δεν έχει νόημα τα κόμματα να ερίζουν, αλλά το να προσπαθήσουμε να συμβάλουμε όσο μπορούμε για να έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι η «σκληρή προσπάθεια πρέπει να συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι υπάρχουν «παραλείψεις, αδυναμίες και καθυστερήσεις», όσον αφορά τη μάχη ενάντια στον κορωνοϊό και πως η αξιωματική αντιπολίτευση τις επισημαίνει ώστε να διορθωθούν.

Στον τομέα της οικονομίας, ο κ. Τσίπρας, αναφέρθηκε και στο Οικονομικό Πρόγραμμα «Μένουμε Όρθιοι», και υπογράμμισε πως αν δεν λειτουργήσουμε έγκαιρα και προστατευτικά μας περιμένει μια νέα μεγάλη κρίση, μια νέα εθνική περιπέτεια, που μπορεί να είναι μεγαλύτερη από εκείνη του 2008…

Μάλιστα, χαρακτήρισε αδιανόητη την ύπαρξη τεράστιων ελλείψεων στα νοσοκομεία, όσον αφορά τα υλικά ατομικής προστασίας των ανθρώπων που δίνουν τη μάχη στην πρώτη γραμμή, οι οποίοι «έχουν ανάγκη από έμπρακτη στήριξη και όχι από χειροκροτήματα».

Για τον κ. Τσίπρα, το Εθνικό Σύστημα Υγείας «συνρρικώθηκε για πάρα πολλά χρόνια και ιδιαίτερα τη μνημονιακή περίοδο, άρα ξεκινάμε από μια μειονεκτική θέση και δεν είναι εύκολο κανείς να ζητήσει να καλυφθούν όλα τα κενά αμέσως».

Υπογράμμισε επίσης ότι πρέπει να πιστωθεί θετικά στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ότι κατάφερε να το ισορροπήσει και δεν είχε μειώσεις αλλά 19.500 προσλήψεις. Πρόσθεσε δε ότι είναι λίγες οι 2.000 προσλήψεις που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση.

Τέλος, για την αδυναμία του Eurogroup να έρθει σε συμφωνία, ο κ. Τσίπρας σχολίασε πως η ΕΕ αντιμετωπίζει υπαρξιακά διλήμματα και όποια μέτρα και αν συμφωνήσει δεν θα επαρκούν για την αναχαίτιση της κρίσης.

Η συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1:

Συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού «ΑΝΤ1»

Συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού «ΑΝΤ1» και τον δημοσιογράφο Νίκο Χατζηνικολάου.

Gepostet von Alexis Tsipras am Mittwoch, 8. April 2020

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here