Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Θα σας αναγκάσω να δώσετε στη δημοσιότητα συμβάσεις-Η Δημοκρατία δε θα μπει καραντίνα.

0
305

H Κυβέρνηση υπερβαίνει τα όρια, επιλέγει να νομοθετεί σαν τον κλέφτη, όχι μόνο στην περίοδο των Χριστουγέννων αλλά από την αρχή της πανδημίας, τόνισε από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με ευθεία επίθεση στην Kυβέρνηση την κατηγόρησε πως εκμεταλλεύεται τις έκτακτες συνθήκες και περνάει τροπολογίες, «δίχως διαβούλευση, δίχως δημοσιότητα, εξυπηρετώντας μόνο συμφέροντα».

«Η Κεραμέως εξισώνει τα πτυχία των ΑΕΙ με των κολεγίων, αυτή είναι η άποψή σας για την αριστεία; Αφήνετε έξω από την τριτοβάθμια 20.000 μαθητές για να εξυπηρετηθούν τα συμφέροντα των ιδιοκτητών κολλεγίων»…υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

«Δεν σας φταίει το χάος στην καταγραφή κρουσμάτων αλλά οι δημοσιογράφοι που το αποκαλύπτουν. Έχετε κάνει την πανδημία ευκαιρία, αρνείστε τον έλεγχο δαπανών για την πανδημία»…τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε ολομέτωπη επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη, καλώντας τον να δώσει εξηγήσεις για το τι νομοθετεί, τι συμφέροντα εξυπηρετεί και τι συμβάσεις έχει κάνει.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στην κρυφή συνεργασία της κυβέρνησης με την αμερικανική εταιρεία Palantir με αφορμή την πανδημία. Απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο Αλέξης Τσίπρας μίλησε για «βρώμικο παιχνίδι με τα προσωπικά δεδομένα των Ελλήνων πολιτών». «Τι δουλειά έχει η Palantir στην Ελλάδα»; αναρωτήθηκε, και πρόσθεσε «νομίζατε δεν θα τα μαθαίναμε;».

«Θα δώσετε τη σύμβαση με την Palantir στη δημοσιότητα, εταιρία που εκμεταλλεύεται προσωπικά δεδομένα πολιτών με πρόσχημα την πανδημία; – Είναι θέμα που αφορά τη λειτουργία της Δημοκρατίας. Θα καταθέσουμε τις επόμενες μέρες αίτημα για διεξαγωγή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για θέματα δημοκρατίας, διαφάνειας και δημοκρατικής λογοδοσίας»…σημείωσε.

Παράλληλα ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι η κυβέρνηση αντί να κάνει συνταγογράφηση των τεστ, κάνει λοταρία για 12.000 τυχερούς, ενώ σχολίασε και την εκτόξευση των εκκρεμών συντάξεων. «Αφήσαμε 110.000 και έχετε φτάσει 360.000, ο κ. Βρούτσης σχεδόν τετραπλασίασε τις εκκρεμείς συντάξεις»…υπογράμμισε.

«Ανακοινώνετε αναστολή του πτωχευτικού κώδικα. Μα καλά, αυτός δεν ήταν εξαιρετικός νόμος και μας λέγατε ότι είναι δεύτερη ευκαιρία; Γιατί την κόβετε και το πάτε τον Ιούνιο; Δεν βγαίνει ο λογαριασμός. Μας κατηγορούσατε ότι δίνουμε ψίχουλα το 16-17-18 για το κοινωνικό μέρισμα.

Δίναμε μέρισμα και εσείς έχετε κλεισμένο τον κόσμο στο διαμέρισμα. Δεν αποταμιεύει ο κόσμος, δυστυχεί. Οι μικρομεσαίοι στενάζουν. Αν δεν ανοίξετε ουσιαστική συζήτηση και για 120 δόσεις αλλά και για διαγραφή μέρους του χρέους, δεν θα επιβιώσουν. Θα πάμε σε κόλαση με χιλιάδες λουκέτα σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις»…σημείωσε σε άλλο σημείο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει αίτημα για προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή για τα θέματα της Δημοκρατίας, της Διαφάνειας, της Κοινοβουλευτικής λειτουργίας και λογοδοσίας, διαμήνυσε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Θα σας αναγκάσω να απολογηθείτε και να δώσετε στη δημοσιότητα συμβάσεις, όπως ο νόμος ορίζει. Η Δημοκρατία δε θα μπει καραντίνα»…τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here