ΧΑΜΟΣ με την απάντηση του Αλέξη Τσίπρα στην Μαρία Αναστασοπούλου όταν του είπε: Δεν ακούμε τον κόσμο να λέει θα έρθει ο Τσίπρας να μας σώσει.

0
205

Συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στην εκπομπή του οποίου από φέτος συμμετέχει ενεργά και η Μαρία Αναστασοπούλου.

Μάλιστα κάποια στιγμή πέταξε και το καρφί στον Αλέξη Τσίπρα πως δεν ακούει από τον κόσμο να λέει πως θα έρθει ο Τσίπρας να μας σώσει με τον Τσίπρα να την απαντά με ψυχραιμία στο σχόλιο της:

Σημεία της συνέντευξης:

Διεκδικούμε μια Kυβέρνηση των νικητών. Προϋπόθεση για την πολιτική αλλαγή, πρακτικά και ηθικά, ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτο κόμμα για να διαμορφώσει από την επόμενη μέρα μια κυβέρνηση συνεργασίας με τις προοδευτικές δυνάμεις.

Θα είναι οι πρώτες βαθιά δημοκρατικές εκλογές στον τόπο. Η νέα μεγάλη αλλαγή είναι οι συνεργασίες που θα προκύψουν.

Δεν είναι αβεβαιότητα και αστάθεια μια δικομματική ή και Τρι-κομματική κυβέρνηση, που θα συσπειρώνει ως και το 50% της λαϊκής νομιμοποίησης. Αβεβαιότητα και αστάθεια έχουμε με τις μονοκομματικές αυτοδύναμες κυβερνήσεις με μπόνους. Αυτοδύναμες κυβερνήσεις μας χρεοκόπησαν.

Ο πρώτος που δεν εμπιστεύεται τις δημοσκοπήσεις στη χώρα, είναι ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης.

Αν η ΝΔ ήταν 10% μπροστά, δεν θα είχε κάνει εκλογές; Ή μήπως να πιστέψουμε ότι ο άνθρωπος ο οποίος έδωσε την εντολή να παρακολουθούνται οι πολιτικοί του αντίπαλοι έχει μία θεσμική ευθύνη και σέβεται τους θεσμούς;

Ως πολίτης δεν μπορώ να κατανοήσω την πρεμούρα του καθεστώτος να μας αποδείξει ότι το μεγάλο σκάνδαλο για το κράτος δικαίου, για τη δημοκρατία μας, αυτό των παρακολουθήσεων, σώνει και καλά δεν απασχολεί κανέναν στην Eλληνική κοινωνία.

Σύμφωνα με τις επίσημες έρευνες της ΓΣΕΕΒΕ και της ΕΛΣΤΑΤ, 7 στα 10 νοικοκυριά αδυνατούν να πληρώσουν το ρεύμα και έχουν μειώσει την κατανάλωση σε βασικά προϊόντα.

Σύμφωνα με τη Eurostat η χώρα από το 2015 ως το 2019 μείωνε διαρκώς τις ανισότητες.

Στην Ελλάδα του κ. Μητσοτάκη οι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι, οι μεσαίοι γίνονται φτωχοί και οι φτωχοί απελπισμένοι.

Ως Πρωθυπουργός δεν είχα να μοιράσω 50 δις αλλά να μαζέψω 37 δις, όπως έκανα. Ο κ. Μητσοτάκης είχε να μοιράσει, αλλά αν βγει κανείς και ρωτήσει τον κόσμο έξω, όλοι απαντούν «εμείς δεν ενισχυθήκαμε». Πού πήγαν τόσα λεφτά; Σε ισχυρούς και ημετέρους.

Χρειάζεται ψυχραιμία και αποφασιστικότητα απέναντι στις προκλήσεις Ερντογάν.

Ο Ερντογάν να γνωρίζει, όταν απειλεί την Εθνική μας κυριαρχία και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, ότι απέναντι του δεν έχει έναν αδύναμο και απερχόμενο ΠΘ αλλά ολόκληρο τον Ελληνικό λαό.

Απέναντι στην Τουρκική προκλητικότητα είμαστε όλοι ενωμένοι.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here