Ψήφισμα-διαμαρτυρία του Δήμου Κηφισιάς κατά της ΠΝΠ για τα ταμειακά διαθέσιμα!

0
190

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κηφισιάς, συνεδρίασε στις 22/04/2015, για να συζητήσει το ζήτημα της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία η Κυβέρνηση υποχρεώνει τους ΟΤΑ Α’ βαθμού να καταθέτουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Ήταν φανερό από την αρχή ότι το ψήφισμα είχε διαμορφωθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να γίνει αποδεκτό και από τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου που πολιτικά στηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η θέση του επικεφαλής της Ελληνικής Αυγής Γιάννη Καπάτσου να αποσύρει το ψήφισμα της παράταξής του προκειμένου να υπάρξει ομοφωνία ήταν το δεύτερο δείγμα για το πιθανό αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.

Η επιμονή όμως της Άννας Κορογιαννάκη και της Μαρίας Κεφαλά να τεθεί σε ψηφοφορία το ψήφισμα της ΚΕΔΕ και όχι αυτό που διάβασε ευθύς εξαρχής ο Δήμαρχος Γιώργος Θωμάκος ήταν και αυτή που ανέτρεψε την πιθανότητα ο Δήμος Κηφισιάς να βρεθεί πολύ κοντά στην ομοφωνία.

Τελικά με δύο αρνητικές ψήφους των δύο δημοτικών συμβούλων της Δημοτικής Παράταξης του πρώην Δημάρχου Νίκου Χιωτάκη (να σημειώσουμε ότι ο ίδιος ο κ. Χιωτάκης απουσίαζε) που αναφέρθηκαν παραπάνω, το λευκό που ψήφισε ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Νίκος Σφαντός, τις θετικές ψήφους των παρόντων μελών των υπολοίπων Δημοτικών Παρατάξεων αλλά και των υπολοίπων Δημοτικών Συμβούλων της παράταξης της μείζονος μειοψηφίας εγκρίθηκε το ψήφισμα και από τον Δήμο Κηφισιάς όπως αναφέρεται παρακάτω.

Μετά από διαλογική συζήτηση που διεξήχθη, εγκρίθηκε το παρακάτω Ψήφισμα:

Ο Δήμος Κηφισιάς και το Δημοτικό του Συμβούλιο διαμαρτύρεται έντονα και εκφράζει την απόλυτη αντίθεση του, στην απόφαση της Κυβέρνησης, να προχωρήσει αιφνιδιαστικά και χωρίς καμία προηγούμενη διαβούλευση και διάλογο, στην έκδοση Π.Ν.Π., με την οποία πλήττει ευθέως τη συνταγματικά κατοχυρωμένη ανεξαρτησία του θεσμού της Αυτοδιοίκησης και ουσιαστικά ακυρώνει τον ρόλο της.

Καλούμε την Κυβέρνηση σε πρώτη φάση να αποσύρει άμεσα την Π.Ν.Π. και στη συνέχεια, να ξεκινήσει με πρωτοβουλία της ένας ειλικρινής διάλογος, προκειμένου να αναζητηθούν κοινά αποδεκτές λύσεις που στόχο θα έχουν την εξυπηρέτηση του εθνικού συμφέροντος.

Άλλωστε η Αυτοδιοίκηση, ως πυλώνας της Δημοκρατίας, Εθνικός φορέας με γνήσια ανθρωποκεντρικό και κοινωνικό χαρακτήρα είναι αυτονόητο ότι θα συμβάλλει με κάθε δυνατό τρόπο στην Εθνική δημοσιονομική προσπάθεια και στην υπέρβαση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Δηλώνουμε ότι συντασσόμενοι προς την απόφαση του Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε, δεν θα εφαρμόσουμε όσα προβλέπει η ΠΝΠ, μέχρι τη σύγκλιση του τακτικού συνεδρίου της Κ.Ε.Δ.Ε. της 7ης Μαΐου, όπου και θα ληφθεί οριστική απόφαση, γιατί τίθεται σε κίνδυνο η ομαλή λειτουργία όλων των Δήμων και των υπηρεσιών τους, καθώς και η δυνατότητά τους να ανταποκριθούν στη στοιχειώδη λειτουργία τους.

Συντασσόμαστε επίσης με την απόφαση της Κ.Ε.Δ.Ε. να εξαντληθεί κάθε πολιτική και νομική δυνατότητα με σκοπό να ακυρωθεί το περιεχόμενο της ΠΝΠ, που εκτός των άλλων περιλαμβάνει αόριστες και δυσεφάρμοστες διατάξεις.

Ξεκαθαρίζουμε ότι πλέον η Αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να σηκώσει άλλα βάρη. Οι Δήμοι πλήρωσαν και με το παραπάνω «το μερίδιο τους στο λογαριασμό» της δημοσιονομικής εξυγίανσης της χώρας. Τα δημοσιονομικά πλεονάσματα της χώρας στηρίχθηκαν στα πλεονάσματα των Δήμων κι όχι στα ελλείμματα που εξακολουθεί να παράγει η κεντρική κυβέρνηση.

Δείτε το σχετικό βίντεο από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου:

{videobox}R6eaTpMtwe0{/videobox}

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here