Άλλο ένα ατύχημα στη στροφή «καρμανιόλα» του Ζηρίνειου.

0
236

Άλλο ένα ατύχημα, με δύο τραυματίες αυτή τη φορά, έγινε το βράδυ της Τετάρτης 10 Μαΐου στη Λ. Κηφισίας, στην περίφημη στροφή «καρμανιόλα» του Ζηρίνειου απέναντι από τη βίλα Καζούλη, όταν όχημα έφυγε από την πορεία του, πέρασε τη νησίδα και καρφώθηκε στο φράκτη των δίδυμων πολυκατοικιών με το κυκλικό σχήμα.

Στο συγκεκριμένο σημείο γίνονται συνέχεια ατυχήματα, πάνω από 120 τα τελευταία χρόνια κατά την Τροχαία.

Υπάρχουν προτάσεις βελτίωσης της κατάστασης τόσο από την Τροχαία όσο και από το Δήμο αλλά λόγω γραφειοκρατίας τα πράγματα έχουν μείνει στις προτάσεις. Ίσως περιμένουν να φτάσουν τα ατυχήματα έναν ορισμένο αριθμό που δεν τον έχουν καταφέρει ακόμα.

Εύκολα μπορεί να διαπιστώσει κανείς ότι ο φωτισμός δεν είναι κατάλληλος, όπως επίσης δεν υπάρχει σήμανση για επικίνδυνη ανάποδη στροφή, ενώ το βράδυ πιάνει και υγρασία, η οποία ενισχύεται και από άτυχα ποτίσματα. 

Το σημείο λοιπόν παραφυλάει όποιον δε γνωρίζει την περιοχή, ίσως για να μην αφήνει τον οποιονδήποτε διερχόμενο οδηγό, να πατάει τα χώματα της Κηφισιάς.

Λόγω μάλιστα της έλλειψης μπάρας ασφαλείας, τα οχήματα που χάνουν τον έλεγχο περνάνε στο αντίθετο ρεύμα με τραγικές συχνά συνέπειες, όπως αυτό που συνέβη ανήμερα των Θεοφανίων του ‘17, όταν φορτηγό πέρασε τη νησίδα και ξεκλήρισε μια οικογένεια.

Όπως μας καταγγέλλουν κάτοικοι της περιοχής, αν και το σημείο έχει μεγάλη κίνηση λόγω του Ζηρίνειου, το βράδυ δεν υπάρχει καθόλου φωτισμός με αποτέλεσμα να ενισχύεται ο κίνδυνος ατυχημάτων.

Σε πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο, μετά το μεγάλο ατύχημα των Θεοφανίων είχε αναδειχτεί το θέμα με την επισήμανση για τοποθέτηση μπάρας, έργο αρμοδιότητας της Περιφέρειας αλλά δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη.

Η Περιφέρεια πρέπει να προχωρήσει άμεσα στην τοποθέτηση μπάρας και ενός οδικού σήματος, χαλώντας τις λάμπες ηλεκτροφωτισμού, προς αποφυγή άλλου πιο σοβαρού ατυχήματος.

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here