ΕΒΡΟΣ-Τι έκαναν οι Τούρκοι, πώς μπήκαν σε Ελληνική γη;

0
624

Δημοσιεύματα διεθνών ΜΜΕ κάνουν λόγο για «κατάληψη» Ελληνικής γης από Τούρκους στον Έβρο. Διάβημα της Αθήνας. Αντιδράσεις από ΣΥΡΙΖΑ και Ν. Κοτζιά.

Νέα ένταση σημειώνεται στα Ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο τις τελευταίες ημέρες, καθώς τουρκικές δυνάμεις μεταβαίνουν στη θέση Μελισσοκομείο στις Φέρες.

Η συγκεκριμένη περιοχή, στην οποία οι Τούρκοι άνδρες των σωμάτων ασφαλείας εμφανίζονται να έχουν «στρατοπεδεύσει», ανήκει στην Ελλάδα, με βάση και τους χάρτες του 1923.

Οι αλλαγές, ωστόσο, που έχουν σημειωθεί στην κοίτη του ποταμού Έβρου γίνονται πεδίο αντιπαράθεσης με τη γειτονική χώρα. Εκμεταλλευόμενη την υποχώρηση της στάθμης του νερού λόγω καλοκαιρινής περιόδου και τη μετακίνηση της κοίτης, η Τουρκία σπεύδει να παρουσιάσει μία έκταση της παραπάνω θέσης ως δική της.

Στο θέμα αναφέρθηκαν μάλιστα διεθνή ΜΜΕ, με τη βρετανική εφημερίδα Sun να χρησιμοποιεί τον τίτλο: «Τουρκικά στρατεύματα εισβάλλουν στην Ελλάδα και καταλαμβάνουν μικρό κομμάτι γης πάνω στο διαφιλονικούμενο σύνορο».

Η Daily Mail, από την πλευρά της, φιλοξενεί ανάλογο ρεπορτάζ επικαλούμενη το Ελληνικό site armyvoice.gr. Σύμφωνα με τα εν λόγω δημοσιεύματα:

«Περίπου 35 στρατιώτες μπήκαν σε μια περιοχή στην ανατολική όχθη του ποταμού Έβρου στο Μελισσοκομείο. Τούρκοι στρατιώτες και ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας έχουν μόνιμη παρουσία στην Ελληνική Επικράτεια και έχουν στρατοπεδεύσει στο θύλακα στη θέση Μελισσοκομείο στις Φέρες».

«Στο στρατόπεδο υπάρχει τώρα μια μικρή τουρκική σημαία σε ένα δέντρο, ενώ έχουν απορρίψει όλα τα ελληνικά αιτήματα για να αποχωρήσουν», προστίθεται σε ανάρτηση της Daily Mail για το θέμα.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ…..

Υ.Γ. Ακόμη μια εμμονή εκεί στην ΕΡΤ να κόβουν τις όχι και τόσο Φιλοκυβερνητικές Αναφορές.

Αυτή τη φορά ο λόγος για την απευθείας σύνδεση με τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου και συγκεκριμένα για τα ελληνοτουρκικά και το τι συνέβη στον Έβρο.

Βέβαια ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ το σώζει αριστοτεχνικά αλλά δεν παύει το κόψιμο να φαίνεται κυριολεκτικά σαν…«λογοκρισία» μιας ερώτησης που δεν ευνοεί την Κυβέρνηση.

Υ.Γ.1. Δένδιας: Εγώ δεν είμαι παρατηρητής της συνοριακής γραμμής!

Εσωκυβερνητικό καρφί με νέο «διαμάντι» από τον υπουργό εξωτερικών κύριο Νίκο Δένδια. Αλίμονο μας.

Υ.Γ.2.  Άμεση ανάλυση: Τι συμβαίνει στον Έβρο;…του Άγγελου Συρίγου.

Ο Άγγελος Συρίγος, Αν. καθηγητής Διεθνούς Δικαίου & Εξωτερικής Πολιτικής και βουλευτής της Ν.Δ. στην Α΄ Αθηνών, επιβεβαιώνει πλήρως αυτά που αποκάλυψε η Kifisia Press για την κατάσταση των Έβρο.

Με άρθρο του στην «Καθημερινή», ο διαπρεπής αναλυτής επιβεβαιώνει αυτό που γράψαμε νωρίτερα για το τι ακριβώς θεωρείται σύνορο και το τι συμβαίνει με τις ιδιαιτερότητες του συνόρου στον ποταμό Έβρο, με τις φυσικές αλλαγές της κοίτης, τη συμφωνία του 1926 κλπ.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ…..

Υ.Γ.3. «Μαλλιά κουβάρια» στη ΝΔ για τα γεγονότα του Έβρου.

Αμηχανία στο επιτελικό κράτος. Παναγιωτόπουλο δείχνει ο Δένδιας για να βγει από την δύσκολη θέση.

«Μαλλιά κουβάρια» έχουν γίνει στη ΝΔ λόγω της αδυναμίας να αντιμετωπιστεί έγκαιρα και αποτελεσματικά η νέα πρόκληση των Τούρκων στον Έβρο με αφορμή την εποχική αλλαγή της κοίτης του ποταμού.

Τις επικρίσεις δέχονται οι δύο αρμόδιοι υπουργοί Νίκος Δένδιας και Νίκος Παναγιωτόπουλος που όπως λέγεται «δεν μπορούν να υποστηρίξουν την εθνική γραμμή της ΝΔ», ενώ φυσικά στα δύσκολα είναι απών το επιτελικό κράτος.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ…..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here