ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «αλλάΖΩ την πόλη μου».

0
506

Αγαπητοί συμπολίτες,

Όσα διαδραματίστηκαν στην προγραμματισμένη συνεδρίαση της 21ης Απριλίου 2021 του Δημοτικό Συμβουλίου Κηφισιάς προξενούν αγανάκτηση και έντονο προβληματισμό.

Η ματαίωση της συνεδρίασης εξαιτίας της προσχεδιασμένης απουσίας των δημοτικών παρατάξεων που δεν συμμετέχουν στο σχήμα συνεργασίας που διοικεί σήμερα τον Δήμο, αποτελεί για μας θεσμική εκτροπή.

Αξίζει εδώ να αναφερθεί ότι στην ημερήσια διάταξη της συγκεκριμένης συνεδρίασης συμπεριλαμβάνονταν θέματα εξαιρετικής σημασίας όπως η αναμόρφωση προϋπολογισμού, επιχορηγήσεις για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την αποκομιδή κλαδιών, συμμετοχή του Δήμου σε χρηματοδοτικά προγράμματα, συντήρηση και προμήθεια εξοπλισμού και εργαλείων κλπ.

Μοναδικά θύματα αυτής της τακτικής οι θεσμοί, οι πολίτες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος μας.

Ως προς τις αιτιάσεις που προβλήθηκαν από τις δύο επιστολές που κατατέθηκαν στο Δ.Σ. έχουμε να σημειώσουμε τα ακόλουθα:

  • Η μεγάλη διάρκεια των συνεδριάσεων (μέχρι τις 3πμ) οφείλεται κυρίως στην παραβίαση της διαδικασίας και κατάχρησης του χρόνου από μερίδα συμβούλων. Είναι ευθύνη όλων μας να σεβόμαστε τις διαδικασίες, να μην παραβιάζουμε τους χρόνους  και να δεσμευόμαστε για την ολοκλήρωση των συνεδριάσεων του Δ.Σ.
  • Είμαστε αντίθετοι με τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης που αφορούν στην αναθεώρηση του νόμου ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ, πράγμα που αποτυπώθηκε σε προηγούμενη συνεδρίασή του Δημοτικού Συμβουλίου με ψήφισμα που εκδόθηκε με ευρεία πλειοψηφία.
  • Οι αποφάσεις του Δ.Σ. είναι απόλυτα σεβαστές. Κάθε απόφαση όμως υπόκειται σε δημόσια κριτική είτε από μέλος του Δ.Σ. είτε από δημότες/ισσες. Η απόφαση που αφορούσε στη μεταβίβαση της αρμοδιότητας διαχείρισης του Δημοτικού Θεάτρου Ν. Ερυθραίας από το ΝΠΔΔ Αθλητισμού-Πολιτισμού «Δ.ΒΙΚΕΛΑΣ» στο ΚΕΜΜΕ κατά τη γνώμη μας διχάζει το Δ.Σ (16 έναντι 15) και την τοπική κοινωνία και οδηγεί σε αδιέξοδα.
  • Είναι καθόλα προβλεπόμενη νομοθετικά ενέργεια και αναφαίρετο δικαίωμα κάθε Δημοτικού Συμβούλου να προσφύγει προς την Αρχή Αποκεντρωμένης Διοίκησης σχετικά με τη νομιμότητα της απόφασης Δ.Σ, για να προστατευθεί ο Δήμος και το Δ.Σ και δεν αποτελεί παραβίαση θεσμικών λειτουργιών. Σημειώνουμε ότι εμείς στηρίζουμε την ενιαία διαχείριση των χώρων αθλητισμού και πολιτισμού από το ΝΠΔΔ «Δ.ΒΙΚΕΛΑΣ».

Αγαπητοί συμπολίτες,

Η τακτική των σχεδιασμένων αποχών από τις συνεδριάσεις του Δ.Σ. το μόνο που υπηρετεί είναι η υπονόμευση της εφαρμογής της απλής αναλογικής στην Τ.Α. και του πνεύματος συνεργασίας που απαιτείται για την επίλυση των προβλημάτων των πολιτών.

Η παράταξή μας «αλλάΖΩ την πόλη μου» με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους πολίτες και στο Δήμο μας, θα συνεχίζει να στηρίζει με την παρουσία της στη Διοίκηση το πλαίσιο αρχών της συνεργασίας που αξιακά περιγράφεται από το τρίπτυχο ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ-ΕΝΤΙΜΟΤΗΤΑ-ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here