Αντί GPS για τρένα είχαν τοποθετήσει Σύστημα στα Τέμπη που βάζουν ντελιβεράδες!

0
341

-Εντόπιζε τη θέση τους «κατά προσέγγιση»!

Απίστευτα και όμως αληθινά είναι όσα αποκαλύπτονται από την έρευνα της Δικαιοσύνης για το δυστύχημα των Τεμπών.

Best GPS for Delivery Drivers

Όπως αποκαλύπτει το documentonews.gr, το 2022 και ενώ όλα τα τρένα παγκοσμίως διαθέτουν σύγχρονο σύστημα Γεωεντοπισμού μέσω Δορυφόρου (GPS), στην Ελλάδα χρησιμοποιούσαν υπηρεσία γεωεντοπισμού της Vodafone που έχει κατασκευαστεί για οδικό δίκτυο και αυτοκίνητα και χρησιμοποιούν ιδιωτικές εταιρείες προκειμένου να γνωρίζουν που βρίσκονται τα οχήματα που χρησιμοποιούν.

Τέμπη: Αντί GPS για τρένα είχαν τοποθετήσει σύστημα που βάζουν ντελιβεράδες - Εντόπιζε τη θέση τους «κατά προσέγγιση» - Documento

Ναι καλά διαβάσετε….Είναι μία ακόμη απόδειξη του μπάχαλου που επικρατούσε στα τρένα και της έλλειψης σύγχρονων ηλεκτρονικών μέτρων ασφαλείας αλλά και γεωεντοπισμού, όπως το GPS.

Μάλιστα όπως προκύπτει από έγγραφο «φωτιά» της Hellenic Train προς τον ειδικό εφέτη ανακριτή Σωτήρη Μπακαΐμη που αποκαλύπτει το documentonews.gr, το συγκεκριμένο σύστημα καταγράφει «κατά προσέγγιση» που βρίσκονται οι συρμοί, καθώς η υπηρεσία δεν έχει σήμα σε όλα τα σημεία της διαδρομής των τρένων και ειδικά μέσα σε…τούνελ.

Και πώς να έχει, αφού το συγκεκριμένο σύστημα έχει κατασκευαστεί για αυτοκίνητα, μηχανάκια και οδικό δίκτυο και εδώ το έβαλαν σε τρένα επειδή το GPS ήταν εκτός λειτουργίας. Πάλι καλά που δεν έβαλαν και σύστημα εντοπισμού που χρησιμοποιούν τα πλοία στη θάλασσα.

Αδυναμία του ΟΣΕ να λειτουργήσει το GPS.

Το έγγραφο της Hellenic Train απεστάλη πριν από λίγες μέρες στον ειδικό εφέτη ανακριτή Σωτήρη Μπακαΐμη και περιείχε στοιχεία από την «καταγραφή του συστήματος γεωεντοπισμού» που τηρούσε η εταιρεία για τις δύο μοιραίες αμαξοστοιχίες το δυστυχήματος: Την εμπορική και την επιβατική.

Όπως αναφέρει η Hellenic Train, από τα τέλη του 2017 και κυρίως το 2018:

«Εξαιτίας της αδυναμίας του ΟΣΕ να λειτουργεί ολοκληρωμένο σύστημα εντοπισμού των αμαξοστοιχιών κινούνται επί γραμμή λόγω της  από ετών λεηλάτησης τω κυκλωμάτων γραμμής που κατέγραφαν τη θέση των συρμών, αποφάσισε προς σκοπό ενημέρωσης κυρίως των επιβατών για τους χρόνους εκτέλεσης των δρομολογίων να εγκαταστήσει, παρότι δεν υποχρεούται σύστημα εντοπισμού μέσω δορυφόρου (GPS) στο κινητήριο τροχαίο υλικό».

Έβαλαν σύστημα για οδικό δίκτυο και αυτοκίνητα.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ………….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here