Απορρίφθηκε η ένσταση κατά της εκλογής Γ. Θωμάκου!

0
181

Τέλος στα σενάρια για επαναληπτικές εκλογές στον Δήμο Κηφισιάς έθεσε το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Αθηνών με την υπ’ αριθμ. 18/2014 απόφασή του απέρριψε την εκλογική ένσταση των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού «Σίγουρα Βήματα», Βασίλη Βάρσου και Ηλιάνας Στεφανάκου. 

Στην ένστασή τους οι υποψήφιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι ισχυρίζονταν ότι 29 υποψήφιοι του συνδυασμού «Δύναμη Ελπίδας», μαζί και ο επικεφαλής του και εκλεγμένος δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος, δεν θα έπρεπε να έχουν ανακηρυχθεί υποψήφιοι, καθώς είχαν δηλώσει διαφορετικά στοιχεία ταυτοπροσωπίας από εκείνα που αναγράφονται στο Δημοτολόγιο του Δήμου.

Σχετικά αναφέρθηκε και ο δήμαρχος Γιώργος Θωμάκος στην συνεδρίαση της 15ης Οκτωβρίου 2014 του Δημοτικού Συμβουλίου:

«Εξαιτίας του θορύβου που είχε δημιουργηθεί και της συνεχούς διάδοσης από τους συναδέλφους του συνδυασμού της πρώην διοίκησης ότι θα ξαναγίνουν εκλογές, θέλω να ενημερώσω ότι καθαρογράφτηκε και αναρτήθηκε στον πίνακα ανακοινώσεων του Δημαρχείου η απόφαση 18/2014 του Τριμελούς Διοικητικού Πρωτοδικείου Αθηνών που απορρίπτει την ένστασή τους.

Βασικά η ένστασή τους απορρίπτεται διότι δεν υπήρξε η παραμικρή αναφορά σε αυτήν για επιρροή του εκλογικού αποτελέσματος, δηλαδή, του φρονήματος, της ψήφου των πολιτών, από αυτά που καταλογίζουν ως παραβάσεις σχετικά με την αναγραφή των ονομάτων των υποψηφίων μας».

Και ο Δήμαρχος συνέχισε σχολιάζοντας:

«Βέβαια, θα μπορούσαν να αποφύγουν τα δικαστικά έξοδα, αν άνοιγαν οποιοδήποτε λεξικό για να δουν ότι τα ονόματα που χρησιμοποιήσαμε είναι κύρια ονόματα και δεν είναι υποκοριστικά. Οπότε, δεν θα ξαναγίνουν εκλογές, όπως διέδιδαν, ως συνδυασμός, υποστηρίζοντας αυτή τη γελοία ένσταση.

Έτσι λοιπόν δεν θα μπορέσουμε να μάθουμε και ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα μιας ενδεχόμενης επαναληπτικής εκλογής. Χαρακτηριστικό είναι ότι τίποτα σε αυτήν την ένσταση δεν αφορά στην καταμέτρηση των ψήφων, στην εξαγωγή του εκλογικού αποτελέσματος, αν έγινε κάποια νοθεία, κ.α.

Είναι προφανές ότι, αφού οι συνάδελφοι επέμεναν τόσο πολύ, παρά τις δημόσιες ανακοινώσεις και εκκλήσεις μας να μην επιμείνουν σε αυτήν τη γελοία ένσταση, που νομίζω ότι εξέθεσε την πόλη και στο πανελλήνιο, όπως και τον Μάιο που ήταν τόσο σίγουροι και αλαζονικά βέβαιοι για την έκβαση των εκλογών, έτσι και τώρα πίστευαν τόσο για την ευδοκίμηση της ένστασης όσο και για το αποτέλεσμα ενδεχόμενων επαναληπτικών εκλογών.

Αν δεν ήταν τόσο προκλητική προς τους πολίτες και τη δημοκρατία αυτή η ένσταση, θα ήταν πραγματικά διασκεδαστική. Δεν κρύβουμε την ενόχληση και το θυμό μας, γιατί οι συνάδελφοι προκάλεσαν τη δημοκρατία και τους πολίτες.

Αλλιώς θα γελάγαμε κι εμείς, όπως γελούσε όλος ο νομικός κόσμος και όλη η Ελλάδα που έμαθε γι’ αυτήν τη γελοία ένσταση».

Με την σειρά του ο Βασίλης Βάρσος απαντώντας στο Δήμαρχο, παραδέχθηκε ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου λέγοντας ότι: «.….έχετε δίκαιο. Γελοιοποιηθήκαμε μέχρι και στο BBC και το CNN!!»

Παρακολουθήστε την βιντεοσκοπημένη ανταλλαγή….αιχμών μεταξύ του Δημάρχου και της Δημοτικής Συμβούλου της μείζονος Άννα Κορογιαννάκη με αφορμή την απόρριψη της ένστασης κατά της εκλογής του κ. Γ. Θωμάκου:

{videobox}xjpLONNM7_w{/videobox}

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here