Ατύχημα στον ΗΣΑΠ στην Κηφισιά: Συνελήφθη ο οδηγός του τρένου.

0
482
ÅÊÔÑÏ×ÉÁÓÌÏÓ ÓÕÑÌÏÕ ÓÔÏÍ ÓÔÁÈÌÏ ÔÇÓ ÊÇÖÇÓÉÁÓ (EUROKINISSI/ÌÉ×ÁËÇÓ ÊÁÑÁÃÉÁÍÍÇÓ)

Αναστάτωση επικράτησε το μεσημέρι της Τρίτης στον σταθμό του ΗΣΑΠ στην Κηφισιά. Λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι, συρμός του ΗΣΑΠ προσέκρουσε σε τοιχίο της αποβάθρας με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δέκα άτομα.

Όλα δείχνουν πως ο μηχανοδηγός δεν κατάφερε να ανακόψει ταχύτητα είτε λόγω προβλήματος στο σύστημα πέδησης, είτε για άλλο λόγο που θα διερευνηθεί.

Ο ΗΣΑΠ πάντως, από την πρώτη στιγμή ανέφερε πως ουσιαστικά δεν πρόκειται για εκτροχιασμό, αλλά για πρόσκρουση του συρμού στην άκρη της αποβάθρας, λόγω της ολισθηρότητας που προκλήθηκε από την ολιγόλεπτη βροχή.

Συνάδελφοι του μηχανοδηγού έλεγαν πως τέτοιου είδους ατυχήματα είναι σπάνια, αλλά όχι πρωτοφανή με ανάλογες καιρικές συνθήκες.

Όπως μετέδωσε το MEGA, ο οδηγός του τρένου μετά την κατάθεσή του στις Αρχές συνελήφθη και αναμένεται να οδηγηθεί στον Εισαγγελέα.

Ο πρόεδρος των μηχανοδηγών του ΗΣΑΠ διευκρίνισε ότι ο οδηγός δεν είχε αναπτύξει μεγαλύτερη ταχύτητα από την επιτρεπόμενη, έφερε όμως στην επιφάνεια το θέμα του γηρασμένου στόλου των τρένων, τα οποία χρησιμοποιούν καθημερινά χιλιάδες επιβάτες.

«Είχαμε ένα πρωτοφανές γεγονός, ευτυχώς όχι με θύματα, με 10 ελαφρά τραυματισμένους επιβάτες. Προσέκρουσε και δεν εκτροχιάστηκε ο συρμός της ανόδου.

Αυτό οφείλεται στο ότι το αντιολισθητικό σύστημα του τρένου δεν λειτούργησε ομαλά λόγω της ολισθηρότητας που είχε αναπτυχθεί από τη βροχή σε ανάμειξη με τη σκόνη και τα χωμάτινα υπολείμματα της ράγας»…είπε ο Δήμαρχος Κηφισιάς κ. Θωμάκος.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here