Αυτός είναι λοιπόν ο «νέος πατριωτισμός» της κυρίας Σακελλαρόπουλου;

0
481

Διαβάζοντας το μήνυμα της νέας Προέδρου της Δημοκρατίας προς τον απόδημο Ελληνισμό επί της εθνικής επετείου της εθνεγερσίας, βγαίνουν ορισμένα δυσάρεστα συμπεράσματα.

Δεν είναι μόνο το γεγονός ότι η πρόεδρος θέτει την εθνεγερσία για την αποτίναξη της σκλαβιάς αιώνων υπό τον οθωμανικό, απάνθρωπο ζυγό στο επίπεδο της αμερικανικής και της γαλλικής επανάστασης, που βεβαίως ουδεμία σχέση είχαν με «εθνεγερσία».

Είναι κυρίως η παντελής απουσία οποιασδήποτε αναφοράς στα εθνικά θέματα και τις κόκκινες γραμμές που υποχρεούται θεσμικά να θέτει η πρόεδρος, όπως το κυπριακό, το Αιγαίο, η συμπεριφορά των Σκοπίων, η συνεχιζόμενη προκλητικότητα της Αλβανίας ιδίως ενόψει της συνόδου για την ένταξη της στην ΕΕ κλπ.

Αλλά και η πλήρης απουσία στην συμβολή της εκκλησίας στην εθνεγερσία. Η Αγία Λαύρα αλλά και ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου, δεν συγκίνησαν την Πρόεδρο.

Η σύγκριση είναι συντριπτική με το αντίστοιχο μήνυμα του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου στον απόδημο ελληνισμό, για την εθνεγερσία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here