Αυτός είναι ο λόγος που οι Ρώσοι το πάνε…λάου λάου, σύμφωνα με τις Βρετανικές Μυστικές Υπηρεσίες!

0
181

-Πυραυλικές «εκπλήξεις» αναμένουν οι Ουκρανοί πριν τις γιορτές.

-Su-24 εν δράσει.

Πώς απαντά η Ρωσία στις κυρώσεις της Δύσης και τι ζήτησε ο Πούτιν από τους στρατιωτικούς επιτελείς του…

Η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ ενέκρινε πακέτο βοήθειας 45 δις δολαρίων για την Ουκρανία, την ώρα που ο Ουκρανός Πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι προειδοποιεί τους πολίτες του ότι η Ρωσία είναι πιθανό να εξαπολύσει επιθέσεις τα Χριστούγεννα και τους προέτρεψε να λάβουν υπόψη τους  συναγερμούς αεροπορικών επιδρομών.

Στο μέτωπο της διπλωματίας και της οικονομίας, η Ρωσία σχεδιάζει να μειώσει την παραγωγή πετρελαίου κατά 5% έως 7% στις αρχές του 2023, απαντώντας στο πλαφόν στο αργό πετρέλαιο και τα πετρελαϊκά προϊόντα της σταματώντας τις πωλήσεις σε χώρες που τις υποστηρίζουν, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Αλεξάντερ Νόβακ στη ρωσική κρατική τηλεόραση.

Την ίδια στιγμή, ο πρέσβης της Ρωσίας στις Ηνωμένες Πολιτείες είπε ότι οι διμερείς σχέσεις έχουν περιέλθει σε «εποχή παγετώνων» και ο κίνδυνος σύγκρουσης μεταξύ των δύο χωρών είναι «υψηλός», όπως μετέδωσε το Ρωσικό Πρακτορείο Ειδήσεων TASS.

Ο Πούτιν, μάλιστα, είπε στους επικεφαλής της Αμυντικής Βιομηχανίας της Ρωσίας να συνεχίσουν το έργο τους ώστε να εξασφαλίσουν ότι ο στρατός θα αποκτήσει γρήγορα όλα τα αναγκαία όπλα, εξοπλισμό και στρατιωτικό υλικό για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Από την πλευρά της, η Ουκρανία θα εντείνει τις διπλωματικές προσπάθειες στην Αφρική, τη Λατινική Αμερική και την Ασία για να εκμεταλλευτεί το «κολοσσιαίο οικονομικό μομέντουμ», ανέφερε ο πρόεδρος Ζελένσκι.

Παράλληλα, τρεις Ιαπωνικές Ασφαλιστικές Εταιρείες θα σταματήσουν να ασφαλίζουν πλοία σε όλα τα Ρωσικά ύδατα λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, επηρεάζοντας ενδεχομένως τις εισαγωγές ενέργειας της Ιαπωνίας, όπως το υγροποιημένο φυσικό αέριο (LNG), ανέφερε η εφημερίδα Nikkei.

Εν μέσω πολεμικού δράματος, οι Ουκρανικές Υπηρεσίες επανεκκίνησαν έρευνα για υπεξαίρεση στον χώρο της ενέργειας και του πετρελαίου, προβαίνοντας σε νέες ενέργειες για καταγγελία δωροδοκίας εναντίον πρώην προϊσταμένου της Κρατικής Τράπεζας.

Ταυτόχρονα, η Βόρεια Κορέα αρνήθηκε ότι προμήθευε πυρομαχικά στη Ρωσία για χρήση στην Ουκρανία αφού η Ουάσιγκτον είπε ότι η Πιονγιάνγκ είχε παραδώσει όπλα στην ομάδα Βάγκνερ. Ο ιδιοκτήτης της ιδιωτικής ρωσικής παραστρατιωτικής εταιρείας, Γιεβγκένι Πριγκόζιν, απέρριψε τον ισχυρισμό ως «κουτσομπολιό και σπέκουλα».

Τα νέα του Μετώπου

Στο μέτωπο του πολέμου, η Ρωσία έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο ως προς την «αποστρατιωτικοποίηση» της Ουκρανίας, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ – ένας από τους στόχους που δήλωσε ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν όταν ξεκίνησε τον πόλεμο πριν από 10 μήνες.

Ο εξόριστος Δήμαρχος της Ρωσοκρατούμενης Μελιτόπολης, στον Ουκρανικό Νότο, ανέφερε ότι περισσότερα Ρωσικά στρατεύματα είχαν μπει στην πόλη και ενισχύουν τις οχυρώσεις, ενώ στην κατεχόμενη Μαριούπολη οι Ρωσικές Αρχές άρχισαν να κατεδαφίζουν το μεγαλύτερο μέρος του θεάτρου της πόλης, όπου εκατοντάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε αεροπορικό βομβαρδισμό τον Μάρτιο.

Βρετανοί: Αυτός είναι ο λόγος που οι Ρώσοι το πάνε…λάου λάου!

Οι Βρετανικές Μυστικές Υπηρεσίες πιστεύουν ότι ένας βασικός αποτρεπτικός παράγοντας για τις Ρωσικές επιθετικές επιχειρήσεις στην Ουκρανία είναι η έλλειψη Ρωσικών πυρομαχικών, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε το Υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας στο Twitter.

«Από τον Οκτώβριο, η Ρωσία ενίσχυσε τις δυνάμεις της στην Ουκρανία με δεκάδες χιλιάδες εφέδρους. Παρά τη μείωση της σοβαρότητας της έλλειψης προσωπικού, η έλλειψη πυρομαχικών είναι πιθανό να παραμείνει βασικός αποτρεπτικός παράγοντας για τις ρωσικές επιθετικές επιχειρήσεις»…αναφέρει η έκθεση.

Στο Λονδίνο, πιστεύεται ότι η Ρωσία πιθανότατα έχει περιορίσει τις επιθέσεις πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς κατά της ουκρανικής υποδομής σε περίπου μία φορά την εβδομάδα λόγω της περιορισμένης διαθεσιμότητας πυραύλων Κρουζ.

«Ομοίως, η Ρωσία είναι απίθανο να έχει αυξήσει το απόθεμά της σε πυρομαχικά πυροβολικού αρκετά ώστε να επιτρέψει επιθετικές επιχειρήσεις μεγάλης κλίμακας.

Η τρωτότητα της τρέχουσας επιχειρησιακής διάταξης της Ρωσίας είναι ότι ακόμη και η απλή διεξαγωγή αμυντικών επιχειρήσεων κατά μήκος μιας μεγάλης γραμμής του μετώπου απαιτεί σημαντική καθημερινή δαπάνη και βλήματα».

Πυραυλικές «εκπλήξεις»  αναμένουν οι Ουκρανοί πριν τις γιορτές

«Η Ρωσία μπορεί να εξαπολύσει μαζικές ή μεμονωμένες πυραυλικές επιθέσεις σε σημαντικούς ουκρανικούς στόχους την παραμονή των εορτών»…δήλωσε η Natalya Gumenyuk, εκπρόσωπος της επιχειρησιακής διοίκησης Yug.

Υπενθύμισε ότι τώρα η ομάδα πλοίων στη Μαύρη Θάλασσα έχει αυξηθεί σε 11 πλοία, συμπεριλαμβανομένων τριών οχημάτων εκτόξευσης (ένα από αυτά είναι υποβρύχιο).

20 πύραυλοι Kalibr είναι έτοιμοι για εκτόξευση.

Su-24 εν δράσει

Οι πιλότοι του Su-34 των Ενόπλων Δυνάμεων της Ρωσικής Ομοσπονδίας δήλωσαν ότι η συμμετοχή σε ειδική στρατιωτική επιχείρηση τους δίνει κολοσσιαία εμπειρία μάχης. Αποκτούν νέες δεξιότητες και ικανότητες.

Δείτε το βίντεο ΕΔΩ……….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here