Γάμος Ομόφυλων ζευγαριών: Το σκληρό μπλοκ των Γαλάζιων βουλευτών της Περιφέρειας φέρεται ότι παραμένει αρνητικό.

0
306

Οι «Γαλάζιοι Αντάρτες», χωρίζονται σε τρεις μεγάλες κατηγορίες: Τους «Ιδεολόγους», τους «Σαμαρικούς» και τους «Απογοητευμένους».

Γάμος ομόφυλων: Οι τρεις μεγάλες κατηγορίες στις οποίες χωρίζονται οι « γαλάζιοι αντάρτες»

Η πρώτη κατηγορία φαίνεται πως δεν θα κάνει πίσω ακόμα και θα φτάσει στη Βουλή για να καταψηφίσει με κάθε τρόπο.

Η δεύτερη θα παλαντζάρει μεταξύ Πολιτικού Ρεαλισμού και Ιδεολογίας μέχρι τέλους!

Η τρίτη δεν αποκλείεται να κάνει ακόμα μια μεγάλη κωλοτούμπα και στο τέλος να στηρίξει το νομοσχέδιο.

Όλα, άλλωστε, θα εξαρτηθούν από αυτό το δούναι και λαβείν που άρχισαν ο Άκης Σκέρτσος και οι συνεργάτες του ώστε να φέρουν στο μπλοκ του Πρωθυπουργού Υπουργούς και Βουλευτές που ετοιμάζονται για το μεγάλο «όχι».

Ένας εξ αυτών που λογιζόταν ως δεδομένος «αντάρτης» λόγω θέσεων αλλά και στενής σχέσης με τον Σαμαρά ήταν ο Υφυπουργός Δημήτρης Βαρτζόπουλος. Ωστόσο, ο ίδιος, χθες, έσπασε τη σιωπή του και ξεκαθάρισε πως θα στηρίξει το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

«Δεν θα απέχω, ούτε θα καταψηφίσω. Ο Πρωθυπουργός έκανε μια ουσιαστική παρέμβαση, γιατί έβαλε τα πράγματα στη θέση τους με ξεκάθαρο τρόπο. Αυτό που κάνουμε είναι μια παρέμβαση με καθαρά κοινωνικό πρόσημο, αλλά καμία παρέμβαση στην πυρηνική οικογένεια. Δεν αφορά τεκνοποιία, δεν αφορά παρένθετες μητέρες, δεν αφορά παρέμβαση στον φυσικό νόμο. Είναι μια παρέμβαση στον τομέα των δικαιωμάτων»…είπε χαρακτηριστικά.

Πληροφορίες, μάλιστα, αναφέρουν πως δεύτερες σκέψεις κάνει και ο Μάκης Βορίδης κοιτώντας για τα καλά τη διέξοδο της αποχής, ενώ την κατάσταση ζυγίζει και ο «Σαμαρικός» Δημήτρης Μαρκόπουλος.

Αντίθετα, το σκληρό «μπλοκ» της επαρχίας φαίνεται πως μένει αμετακίνητο, αρνούμενο να συνηγορήσει στο νομοσχέδιο.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here