Γιατί ο Μητσοτάκης συνεχίζει να βάζει Πλάτη στον Ερντογάν;

0
360

-Η Κύπρος υπό ημικατοχή,

-Η Τουρκία συνεχίζει έμπρακτα και ταχύτατα να την μετατρέπει σε προτεκτοράτο της,

-Οι Υπουργοί της Κυβέρνησης της Ελλάδας με αστείρευτο πάθος συνεχίζουν ως φερέφωνο της, σάματις αυτοσκοπός τους είναι να της βελτιώνουν το προφίλ, να της κάνουν πλάτες.

Στο ίδιο μοτίβο, λιγάκι ποιο προσεκτικός, και ο Πρωθυπουργός της χώρας. Η Αξιωματική αντιπολίτευση στην Ελλάδα και άλλα κόμματα απόντα. Ουδεμία αντίδραση.

Όσο δε αφορά την Λευκωσία που μάλλον θα νιώθει «άβολα» αν όχι «προδομένη» καμιά Δημόσια τουλάχιστον αντίδραση.

Η Αθήνα μοιάζει ανήμπορη να εκτιμήσει τα διεθνή και περιφερειακά γεωπολιτικά τεκταινόμενα όπως και την ευκαιρία που της προσφέρεται με την ειδικότερη και γενικότερη στάση της Άγκυρας στον Πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς.

Μπορεί να γνωρίζουμε ποια είναι η (προς το παρόν τουλάχιστον) επίσημη θέση του Λευκού Οίκου έναντι της Τουρκίας (που για τους όποιους δικούς του λόγους εθελοτυφλεί), γνωρίζουμε όμως και ποια είναι η θέση του εβραϊκού λόμπι έναντι της.

Ένα λόμπι που θα έπρεπε να ήταν για μας παράδειγμα προς μίμηση αφού για να προστατέψεις και να διεκδικήσεις τα δικά σου από τον όποιον σφετεριστή δεν εθελοτυφλείς ή του κάνεις πλάτες, τον εκθέτεις γι’ αυτό που πραγματικά είναι.

Αφού τον εκθέσεις, αφού του προκαλέσεις πραγματικό κόστος, μετά διαπραγματεύεσαι, αν πρέπει φυσικά να διαπραγματευτείς.

Δεν πιστεύω πως μπορεί να υπάρχει Έλληνας πολιτικός που να αμφιβάλει ότι η Τουρκία είναι ένα ισλαμικό κράτος με περιφερειακές επεκτατικές βλέψεις και τακτική.

Δεν πιστεύω πως μπορεί να υπάρχει Έλληνας πολιτικός που να αμφιβάλλει ότι η Τουρκία είναι αναξιόπιστη ή και ότι στις επεκτατικές της βλέψεις συμπεριλαμβάνεται και η Ελλάδα ή μέρος της.

Ανησυχώ! Πολύ ανησυχώ!…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here