Γκάλοπ, Ξυπολυτάς και Κουτσούμπας!…του Ντένη Αντύπα.

0
729

Όταν έγραφα, 25 ημέρες πριν τις Δημοτικές Εκλογές, την πληροφορία ότι σε γκάλοπ, στην ευρύτερη περιοχή Κηφισιάς, η παράταξη του κ. Βασίλη Ξυπολυτά προηγείτο τουλάχιστον 10 μονάδες, εκείνης του Δημάρχου κ. Γιώργου Θωμάκου (ΑΜΑΡΥΣΙΑ 11.08.2023) κάποιοι με χαρακτήρισαν δημοσιογράφο των fake news.

Στην πραγματικότητα, οι πληροφορίες που είχα, μιλούσαν για διαφορά +15 plus. Όμως εγώ προτίμησα να είμαι επιφυλακτικός.

Ναι, δεν το κρύβω, πιστεύω στις δημοσκοπήσεις. Μάλιστα είχα παροτρύνει τον απερχόμενο Δήμαρχο να παραγγείλει ο ίδιος μια σφυγμομέτρηση κοινής γνώμης, μετά τη χιονοκαταιγίδα της «Μήδειας», γιατί η αντιμετώπισή της από τον μηχανισμό του Δήμου δεν ήταν ικανοποιητική. Για το φιάσκο του Ζηρίνειου, δεν του το ξανά-πρότεινα…

Γιατί όμως γράφω σήμερα όλα αυτά;

Μα, για το «Μπαμ» που έσκασε στο μηνιαίο γκάλοπ της έγκυρης MRB για το OPEN TV, όπου δημοφιλέστερος Πολιτικός Αρχηγός Κόμματος ανεδείχθη ο κύριος ή σύντροφος (όπως σας ταιριάζει) Δημήτρης Κουτσούμπας του ΚΚΕ.

«Είναι δυνατόν ο Κουτσούμπας να ξεπερνά τον Πρωθυπουργό, κάπου 1,5 μονάδα;»…αναρωτιούνται οι πολλοί. Οι λίγοι όμως; Και βέβαια είναι δυνατόν, θα πω.

Ας δούμε κατ’ αρχάς τη θεσμική θέση των δύο ανδρών.

-Ο Πρωθυπουργός έχει να διαχειριστεί τη διακυβέρνηση της χώρας, άρα χιλιάδες θέματα από την καθημερινότητα του πολίτη, ως την εξωτερική πολιτική.

-Ο Γεν. Γραμματέας του ΚΚΕ, ένα (όχι μεγάλο), κόμμα που τρέχει στις ίδιες ράγες της μαρξιστικής Αριστεράς, εδώ και δεκάδες χρόνια.

Να προχωρήσουμε και «επί του πεδίου»;

Ο Πρωθυπουργός φθείρεται από απρόοπτες φυσικές καταστροφές, αλλά και δικές του παλινδρομίες:

  • Υποσχέθηκε σύγχρονο επιτελικό κράτος και έχει 62 υπουργούς (η Ελβετία έχει 11).
  • Υποσχέθηκε ελάφρυνση φόρων και, τώρα, στη δεύτερη θητεία του ετοιμάζει φόρο-καταιγίδα.
  • Πανηγυρίζει ότι ανεβήκαμε επενδυτική βαθμίδα, αλλά το εξωτερικό μας χρέος ξεπερνά τα 430 δισ. ευρώ (με 400 δις μπήκαμε στα Μνημόνια).
  • Ακολουθεί τακτική κατευνασμού με την Τουρκία και αρχίζει διάλογο, ενώ η «Σύμμαχος» χώρα μιλά για «Γαλάζιες πατρίδες» και μισό Αιγαίο.
  • Ανακαλύπτουμε κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου, ΝΔ της Κρήτης, αλλά δε βγάζουμε βαρέλι!

Από την άλλη, ο κ. Κουτσούμπας, τι υποχρεώσεις έχει;

  • Να συμπαραστέκεται σε απεργούς με 2-3 διαδηλώσεις το 15νθήμερο και να στέλνει ομάδες στήριξης σε περιπτώσεις εξώσεων, λόγω δανείων.
  • Να στηλιτεύει την Κυβέρνηση για τα λάθη της και τα άλλα κόμματα για τη μικροπολιτική τους και να εισπράττει τη φθορά τους-κυρίως από τον ΣΥΡΙΖΑ. Ήδη, το γκάλοπ της MRB δίνει διψήφιο αριθμό μονάδων στο ΚΚΕ.

Γιατί λοιπόν ο κ. Κουτσούμπας να είναι δυσάρεστος στον Έλληνα Πολίτη; Ας φροντίσουν να γίνουν και οι άλλοι…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here