Γιώργος Κατρούγκαλος: Ανατροπή Δόγματος Εξωτερικής Πολιτικής-Γινόμαστε μέρος εμπόλεμων μετά την Κορέα.

0
352

Ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ και πρώην Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος στο δελτίο Kontra News 10 με τον Γιώργο Μελιγγώνη.

Όπως εξήγησε ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία είναι ορθή επιλογή η στρατηγική προσέγγιση με την Γαλλία και ότι και ο Αλέξης Τσίπρας διαπραγματευόταν αμυντική συμφωνία με την Γαλλία, αλλά το ζητούμενο είναι αυτή η συμφωνία που έφερε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αν προστατεύει πράγματι τα συμφέροντα της Ελλάδας.

Η συμφωνία δεν καλύπτει την επίθεση στην υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ. Όπως αναρωτήθηκε ο πρώην υπουργός, αν είχαμε την συμφωνία πέρυσι που το Oruc Reis αλώνιζε θα μπορούσαμε να την ενεργοποιήσουμε, λέγοντας ότι η απάντηση είναι αρνητική.

Η Τουρκία προβαίνει σε αδιανόητες προκλήσεις, αλλά είναι αντίστοιχη και η κυβερνητική συμπεριφορά, είπε ο πρώην ΥΠΕΞ, θυμίζοντας ότι Γαλλικό πλοίο κατά τις έρευνες για τον East Med στην ΑΟΖ Ελλάδα-Αιγύπτου, αλλά η κυβέρνηση απάντησε ότι είναι πρόβλημα της Γαλλίας και το ίδιο έγινε και πριν μερικές εβδομάδες στην Κρήτη, ίσως και κάτω από τα 6 ναυτικά μίλια, ή όπως το Oruc Reis που «το πήρε ο αέρας».

Επίσης για το παρόν στην συμφωνία με την ΑΟΖ με την Αίγυπτο, θύμισε ότι  άφησαν την Ρόδο εκτός. Ως προς τις Φρεγάτες, επισήμανε ότι η Ελληνική Βιομηχανία δεν κέρδισε κατασκευαστικό έργο, ενώ η κυβέρνηση έφερε τις προηγούμενες μέρες παραγγελία για σφαίρες που μέχρι σήμερα αγοράζαμε από τα ΕΑΣ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here