ALERT: Γκρεμίζουν την γέφυρα της Βαρυμπόμπης;

0
589

Ο μεγαλύτερος κυκλοφοριακός κόμβος που βγάζει τα βόρεια προάστια στην Εθνική Οδό.

Πέφτει η γέφυρα της Βαρυμπόμπης, ο μεγαλύτερος κυκλοφοριακός κόμβος που βγάζει τα βόρεια προάστια στην Εθνική Οδό, προκειμένου να αποκτήσει η γέφυρα γιγαντιαίες διαστάσεις και να τοποθετηθούν στο σημείο πλευρικά διόδια.

Όλη η υπερτοπική κυκλοφορία, για τους οδηγούς των βορείων προαστίων που θέλουν να βγουν στην Εθνική Οδό, για όσα χρόνια διαρκούν τα έργα, θα περνάει μέσα από τους δρόμους των Αδαμών και της Νέας Κηφισιάς.

Αυτά θα συμβούν αν εφαρμοστούν τα έργα που προβλέπονται από τη μελέτη έργων και περιβαλλοντικών επιπτώσεων που εκπόνησαν  οι εταιρίες που έχουν αναλάβει την εκμετάλλευση των Εθνικών Οδών. Μελέτη που μελετάνε με τη σειρά τους  στα γραφεία του αρμόδιου Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Οι μελέτες λίγο πολύ, λένε ότι δεν θα υπάρξουν περιβαλλοντικές επιπτώσεις, άρα μπορούν να προχωρήσουν τα έργα.

Στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο Κηφισιάς, της Τετάρτης 11 Δεκεμβρίου, συζητήθηκε το θέμα, το οποίο ανέλυσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τεχνικής Υπηρεσίας Αλέξιος Μακρής, αναφέροντας πως ήδη η Υπηρεσία έστειλε τεχνική έκθεση στο Υπουργείο, που καταδικάζει τη συγκεκριμένη μελέτη.

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς Γιώργος Θωμάκος ζήτησε από το Δημοτικό Συμβούλιο να εκδώσει ψήφισμα διαμαρτυρίας, ενώ ο πρώην δήμαρχος, Νίκος Χιωτάκης ζήτησε ειδικό ανοικτό Συμβούλιο Διαμαρτυρίας στην περιοχή των Αδαμών, ώστε να ενημερωθούν όλοι οι κάτοικοι, αλλά και να δοθεί όσο το δυνατόν περισσότερη δημοσιότητα.

Η Λέττα Παρασκευάκη εκ μέρους του Συλλόγου των Αδαμών είπε πως δεν πρέπει να αναφέρεται η υπόγεια διάβαση της Ελαιών-Ερμιόνης ως κόμβος γιατί εξυπηρετεί αποκλειστικά τις τοπικές κοινωνίες, οι οποίες μαζί με την Ερυμάνθου είναι οι μόνοι οδοί διαφυγής σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Τόνισε ότι αν τυχόν πραγματοποιηθούν τα σχέδια των παραχωρησιούχων η περιοχή των Αδαμών θα καταστραφεί.

Τις επόμενες μέρες θα ανακοινωθούν περισσότερα για το πώς θα αντιδράσει ο Δήμος και οι φορείς  ώστε να ενημερώσουν και να κινητοποιήσουν τους κατοίκους, μήπως και αποτραπεί το μοιραίο.

Όσο το μελετάνε  στα γραφεία του Υπουργείου υπάρχει ακόμα ελπίδα. Εάν και αυτοί βρούνε τις μελέτες καλώς καμωμένες τότε η γέφυρα θα αρχίσει να τρίζει.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here