Διεθνείς Τράπεζες προς Βρετανία: Παράνομη η κατάσχεση των Ρωσικών Περιουσιακών Στοιχείων-Χρειάζεται νέο Νομικό Πλαίσιο.

0
244

Οι Τράπεζες πιστεύουν ότι κάποια μορφή νομικής προστασίας ή αποζημίωσης είναι κρίσιμη, εάν η Μόσχα υποβάλει αγωγές κατά ιδρυμάτων που εμπλέκονται στην κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων!

Οι Διεθνείς Τράπεζες ζήτησαν από την Κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου να θεσπίσει ένα νομικό πλαίσιο πριν από την πιθανή κατάσχεση Ρωσικών Περιουσιακών Στοιχείων, αναφέρει το Bloomberg σε δημοσίευμά του το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2024.

Εκπρόσωποι του Χρηματοπιστωτικού Κλάδου δήλωσαν ότι η κατάσχεση των κεφαλαίων θα πρέπει να γίνει στο πλαίσιο διεθνώς συμφωνημένων μέτρων για τη διασφάλιση της Νομιμότητας τέτοιων ενεργειών.

Συγκεκριμένα, ορισμένοι Βρετανοί Τραπεζίτες και Νομικοί Κύκλοι έχουν προειδοποιήσει ότι οι αθρόες κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων θα μπορούσαν να υπονομεύσουν τη φήμη του Λονδίνου ως Διεθνούς Χρηματοοικονομικού Κέντρου και να εγείρουν ερωτήματα σχετικά με το Κράτος Δικαίου στη χώρα καθώς και την ασφάλεια της περιουσίας που προστατεύεται στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου.

Οι Τράπεζες πιστεύουν ότι κάποια μορφή νομικής προστασίας ή αποζημίωσης είναι κρίσιμη, εάν η Μόσχα υποβάλει αγωγές κατά ιδρυμάτων που εμπλέκονται στην κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων, ανέφεραν πηγές του πρακτορείου.

Την Παρασκευή (23/2) το Politico, επικαλούμενο πηγές, ανέφερε ότι οι ηγέτες των χωρών της G7 δεν σχεδιάζουν προς το να ανακοινώσουν μέτρα για τη χρήση Παγωμένων Ρωσικών Περιουσιακών Στοιχείων για την Ουκρανία, καθώς η ΕΕ εξακολουθεί να μην υποστηρίζει πλήρως αυτήν την ιδέα.

Ένας Ευρωπαίος Διπλωμάτης είπε ότι το θέμα είναι περίπλοκο και η εξέτασή του βρισκόταν σε «Προκαταρκτικό Στάδιο».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here