Δραματικές Εξελίξεις: Η Τουρκία κόβει το Αιγαίο στη μέση-Το «ύπουλο» σχέδιο που φέρνει…σύρραξη!

0
487

Το καθεστώς Ερντογάν πυρπολεί την ειρήνη αυξάνοντας την περιοχή έρευνας και διάσωσης-Θέλουν «νεκρή ζώνη» το Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο.

Ανοίγει συνεχώς τη βεντάλια των διεκδικήσεων στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο το καθεστώς Ερντογάν, αξιώνοντας δήθεν δικαιώματα σε αέρα και θάλασσα.

Ο «σουλτάνος», βλέποντας τη Γερμανική Ευρώπη και την Αμερική του Τραμπ να… σφυρίζουν αδιάφορα στις επικίνδυνες προκλήσεις του, οδηγεί τις σχέσεις με την Ελλάδα στα άκρα, θέτοντας σε κίνδυνο την ειρήνη στην ανατολική Μεσόγειο.

Κεντρικό ρόλο σε αυτή την προσπάθεια έχουν και οι «λαγοί» του Ερντογάν, τα κατευθυνόμενα Τουρκικά ΜΜΕ, που με ψευδή και ανυπόστατα δημοσιεύματα και όργιο προπαγάνδας, ρίχνουν «λάδι στη φωτιά» της έντασης.

Όπως αναφέρει Doğu Akdeniz Politik, το καθεστώς Ερντογάν, στο πλαίσιο της «Γαλάζιας Πατρίδας» αυξάνει την περιοχή όπου έχει δικαιώματα έρευνας και διάσωσης από την Κάρπαθο έως και την Κύπρο, αγνοώντας τους πάντες.

Ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, Adil Karaismailoğlu, δήλωσε: «Επεκτείναμε την περιοχή ευθύνης αναζήτησης και διάσωσης στην Γαλάζια Πατρίδα μας για να συμπεριλάβουμε τις περιοχές αναζήτησης των εθνικών μας πλοίων που λειτουργούν στην Ανατολική Μεσόγειο. Καλή τύχη στη χώρα μας στο νέο Εθνικό Σχέδιο Έρευνας και Διάσωσης».

Πρόκειται για μονομερή, αυθαίρετη και παράνομη ενέργεια. Μία πέρα για πέρα επικίνδυνη πρόκληση, με τους Τούρκους να «φλερτάρουν» έντονα με την εμπόλεμη σύρραξη. Τι εννοούμε;

Αφού το καθεστώς Ερντογάν δεν κατάφερε να οδηγήσει τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις σε «απερισκεψία», εισπράττοντας πάντα ψύχραιμες και δυναμικές απαντήσεις, «επενδύει» στην σύγκρουση μέσω του τομέα Έρευνας και Διάσωσης.

Όπως ακριβώς έγινε και στη Χάλκη τον Αύγουστο, με τους Τούρκους να αμφισβητούν την ελληνική κυριαρχία και να παρενοχλούν το ελληνικό ελικόπτερο που είχε σπεύσει για να περισυλλέξει μετανάστες.

Τι επιδιώκουν οι Τούρκοι; Να θέσουν ολόκληρο το Αιγαίο σε καθεστώς αμφισβήτησης ακόμα και δυτικά του 25ου Μεσημβρινού.

Δηλαδή, να μετατρέψουν το μισό Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο σε «νεκρή ζώνη», αυξάνοντας τις διεκδικήσεις τους τόσο για το καθεστώς των Ελληνικών νησιών όσο και για τα δικαιώματα που δήθεν έχουν στον εναέριο και θαλάσσιο χώρο.

Να γίνει δηλαδή το Αιγαίο και η ανατολική Μεσόγειος μια μεγάλη «γκρίζα» περιοχή όπου Ελλάδα και Τουρκία θα έχουν τα ίδια δικαιώματα και μάλιστα με τα Ελληνικά ακριτικά νησιά να είναι αποστρατικοποιημένα χωρίς Αμυντική Θωράκιση.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ……..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here