Εγκληματικό «γαλάζιο» μπάχαλο…του Βαγγέλη Δεληπέτρου-Documento

0
417

Αυτή τη φορά θα μπω κατευθείαν στο θέμα, όπως κάνει άλλωστε και η εφημερίδα μας. Γιατί το εγκληματικό μπάχαλο με το Εθνικό Μητρώο Ασθενών Covid 19 είναι πραγματικά Ντροπή! Διότι…ανεμελιά και στην καταγραφή των νεκρών δεν επιτρέπεται με καμία Κυβέρνηση που λέει και ο λαός.

Γιατί δεν είναι δυνατόν χθες οι νεκροί σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ να είναι 3.472 και σύμφωνα με την ΗΔΙΚΑ 1.682!

-Δεν είναι δυνατόν να υπάρχουν τέτοιες κραυγαλέες αποκλίσεις στα επίσημα στοιχεία για θανόντες, δια-σωληνωμένους και κρούσματα.

-Όπως δεν είναι δυνατόν να καταγράφονται επισήμως (ανεξήγητα!) 250.000 «υπό διερεύνηση δείγματα».

Τι συμπεράσματα να βγάλουν μετά οι επιστήμονες από τέτοια στοιχεία; Ποιος και γιατί δεν έχει μπει στον κόπο να διερευνήσει τα…αδιερεύνητα; Και πώς να εκτιμήσεις καταστάσεις, να σημάνεις συναγερμό ή να αποφασίσεις τη λήξη του, πώς να αποφασίσεις lockdown ή άρση του (για μια ολόκληρη χώρα!) εάν δεν μπορείς να έχεις ακριβή στοιχεία;

Αλλά πλέον – όπως καθημερινά φαίνεται και περισσότερο – το πρόβλημα είναι ευρύτερο: Δεν τους ενδιαφέρουν παρά μόνο προσχηματικά τα στοιχεία, γιατί δεν τους ενδιαφέρουν πραγματικά οι άνθρωποι.

Πάνε με ψευδοαφηγήματα να περάσουν την κρίση, χωρίς ειδικό σχέδιο, χωρίς γνήσια έγνοια, δίχως μέτρα ουσίας. Γιατί το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η διαμόρφωση του πλαισίου της επόμενης μέρας.

Αυταρχισμός, κατάργηση ή περιορισμός δημοκρατικών δικαιωμάτων, εξοστρακισμός κάθε ρύθμισης για διαφάνεια. Και όλα αυτά εξαφανισμένα από την ατζέντα των συζητήσεων, όπως εξαφανισμένη είναι και κάθε συζήτηση ουσίας για την οικονομία που καταρρέει και τα ανύπαρκτα ή ελλιπή μέτρα «στήριξης» που έλαβε η «επιτελική κυβέρνηση».

Γιατί το μόνο «μέτρο»…προοπτικής που συστηματικά λαμβάνει η «γαλάζια» διακυβέρνηση είναι η στήριξη των πετσωμένων ΜΜΕ ώστε να ελέγχει όσο μπορεί τι μεταδίδεται και τι συζητιέται. Αλλά για αυτό-τα Μεγάλα Μέσα Εξωραϊσμού-έχουμε ειδικο ρεπορτάζ και λέμε πολλά και-εννοείται-με το όνομά τους.

Για όποιον ακόμα αμφιβάλλει τι σημαίνει «επιτελικό κράτος» και «μεταρρυθμισμός» αλά Μητσοτάκη αρκεί η ανάγνωση του ρεπορτάζ του Documento για τα έργα και τις ημέρες της Γενικής Γραμματέα Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφίας Νικολάου.

Γιατί τα όσα έκανε και συνεχίζει να κάνει με τις απευθείας αναθέσεις προμηθειών σε τιμές εκτός αγοράς και λογικής είναι η πεμπτουσία της τωρινής διακυβέρνησης.  Και προφανώς για αυτό συνεχίζει να τα κάνει παρά τις καταγγελίες χωρίς να ιδρώνει κανενός «επιτελικού» το αυτί.

Γιατί αυτοί που έχουν την ευθύνη της διακυβέρνησης για αυτά ενδιαφέρονται. Για «φίλους», «κολλητούς» και «φίλους των φίλων». Και μόνη τους έγνοια είναι να διαμορφώσουν τις συνθήκες που θα τους επιτρέψουν να παραμείνουν αυτοί που…αναθέτουν ότι θέλουν σε όποιον θέλουν χωρίς τη βάσανο της λογοδοσίας.

Οι καιροί είναι δύσκολοι. Και αυτοί τους κάνουν δυσκολότερους. Για αυτό η αλληλεγγύη και η ενίσχυση των δεσμών μας αποκτά μεγαλύτερη σημασία. Και η ευχή «να προσέχετε» άλλη διάσταση!

Να προσέχετε λοιπόν. Τον εαυτό σας και τους δικούς σας ανθρώπους. Αλλά και να στηρίζετε τον περίγυρό σας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here