ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΙΔΗΣΗ-Τρομοκρατική ενέργεια στη Βαρκελώνη: 13 νεκροί και 100 τραυματίες ανάμεσα τους τρεις Έλληνες!

0
201

Η ισπανική αστυνομία επιβεβαίωσε πριν από λίγο ότι το περιστατικό με το φορτηγάκι που έπεσε πάνω σε πεζούς στη Βαρκελώνη είναι «τρομοκρατική ενέργεια». Φαίνεται ότι 13 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί ενώ είναι πάρα πολλοί οι τραυματίες.

ΕΠΙΣΗΣ: Δύο ένοπλοι εισέβαλαν σε ένα εστιατόριο στη Βαρκελώνη λίγη ώρα μετά την επίθεση που διαπράχθηκε με ένα φορτηγάκι στο κέντρο της πόλης, μεταδίδουν ισπανικά μέσα ενημέρωσης.

ΝΕΑ ΕΞΕΛΙΞΗ: Ένα βανάκι έπεσε πάνω σε πλήθος ανθρώπων στην περιοχή Ράμπλας, από τις δημοφιλέστερες τουριστικές περιοχής της Βαρκελώνης, με αποτέλεσμα να τραυματίσει πολλούς ανθρώπους, έγινε γνωστό από την αστυνομία της Καταλονίας (βορειανατολική Ισπανία). 

Η εφημερίδα El Pais γράφει, επικαλούμενη αστυνομικές πηγές, ότι ο οδηγός εγκατέλειψε το όχημα και διέφυγε με τα πόδια από την περιοχή. «Σφοδρή σύγκρουση στη Ράμπλας της Βαρκελώνης, όταν ένα πρόσωπο που οδηγούσε ένα βανάκι έπεσε πάνω σε ανθρώπους, πολλοί τραυματίες» επισήμανε η υπηρεσία επικοινωνίας της αστυνομίας της Καταλονίας. 

Η περιοχή έχει αποκλειστεί από τις δυνάμεις επιβολής του νόμου. Επιπλέον, πέντε ασθενοφόρα και είκοσι περιπολικά έχουν σπεύσει στην περιοχή, μετέδωσε ο ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου. 

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΣ: Φορτηγάκι έπεσε πάνω σε πλήθος ανθρώπων στο κέντρο της Βαρκελώνης, μετέδωσαν πριν από λίγο το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς και το Γαλλικό Πρακτορείο. Η αστυνομία επιβεβαιώνει το περιστατικό κάνοντας λόγο για πολλούς τραυματίες. 

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και πολλά ασθενοφόρα έχουν σπεύσει στην περιοχή. Οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών με ανάρτηση στο Twitter αναφέρουν ότι βρίσκεται σε εξέλιξη περιστατικό στην Placa Catalunya προειδοποιώντας τους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή. 

Οι υπηρεσίες αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών ζήτησαν να κλείσουν το μετρό και τους σιδηροδρομικούς σταθμούς κοντά στην περιοχή του περιστατικού.

Υ.Γ. Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι, ο ένας με ποινικό μητρώο, για την επίθεση στη Βαρκελώνη.

Υ.Γ.1. VIDEO from the Attack in Barcelona.

Υ.Γ.2. Νεκρός σε ανταλλαγή πυρών με αστυνομικούς ο ένας από τους δράστες της επίθεσης στη Βαρκελώνη.

Υ.Γ.3. Νέα επίθεση με αυτοκίνητο στο Καμπρίλς, νότια της Βαρκελώνης: Νεκροί οι δράστες. 

Υ.Γ.4. Στους 130 οι τραυματίες από τις επιθέσεις, οι 47 σοβαρά: Αναζητείται ο αδερφός ενός εκ των δραστών. 

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here