ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΔΙΟΔΙΩΝ.

0
199

<< Την Κυριακή 21 Ιανουαρίου, το μεσημέρι μίλησα τηλεφωνικώς με τον αρμόδιο Υπουργό για την λειτουργία των διοδίων, Υπουργό κ. Χρ. Σπίρτζη.

Μου είπε τα εξής και οφείλω να ενημερώσω τους εκατοντάδες πολίτες που με ρωτούν:

1.Προκειμένου να απελευθερωθούν οι ευρωπαϊκές χρηματοδοτήσεις για τα έργα των αυτοκινητοδρόμων, έπρεπε να εγκριθούν πλέον όλες οι μελέτες Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (ΜΠΕ). Συγκεκριμένα για να πληρωθεί το έργο της Ιόνιας Οδού έπρεπε το κράτος να παρουσιάσει εγκεκριμένη ΜΠΕ ακόμα και για την Αττική.

2.Ισχύουν πάντα οι δεσμεύσεις του Υπουργείου για:

• Κατάργηση συμβατικών μετωπικών σταθμών διοδίων

• Μη εφαρμογή πλευρικών διοδίων

• Εφαρμογή αναλογικών ηλεκτρονικών διοδίων. Για τα τελευταία έχει εκπονηθεί η μελέτη και πρόκειται να δημοπρατηθεί το σύστημα εφαρμογής τους.

3.Οι κάτοικοι του Δήμου Κηφισιάς, Νέας Ερυθραίας, Εκάλης και Διονύσου τουλάχιστον, δεν θα πληρώνουν τα μελλοντικά διόδια διέλευσης από τον Δήμο τους.

Εξυπακούεται ότι ο Δήμος Κηφισιάς άμεσα θα αναθέσει την προσβολή της εγκεκριμένης ΜΠΕ με αίτηση Ακύρωσης και αίτηση Αναστολής.

Έχουμε οργανώσει τις πιο δυναμικές και αποτελεσματικές κινητοποιήσεις για το θέμα. Φτάσαμε να πραγματοποιήσουμε συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατοίκων στο προαύλιο του ΥΠΕΝ με θετικό αποτέλεσμα. Δεν χαλαρώνουμε ποτέ!>>

Γιώργος Θωμάκος
Δήμαρχος Κηφισιάς

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: Χ. Σπίρτζης: «Δεν θα μπουν ούτε μετωπικά ούτε πλευρικά διόδια, στη Βαρυμπόμπη και τον Αγιο Στέφανο»

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί της Δευτέρας, ο υπουργός εξήγησε πως η έγκριση των περιβαλλοντικών όρων που έγινε την περασμένη εβδομάδα ήταν ουσιαστικά τυπική.

«Όταν έχεις μία σύμβαση, για να ολοκληρωθεί η σύμβαση  -και να μην γυρνάει η χώρα λεφτά πίσω και στους δανειστές και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή – οφείλεις να κάνεις μερικές ενέργειες, όπως αυτή που έγινε χθες. Δηλαδή, έπρεπε να βγει περιβαλλοντική αδειοδότηση για να περάσουμε στη φάση της λειτουργίας…

Δεν θα μπουν μετωπικά και πλευρικά διόδια στην περιοχή. Και όταν μπουν ηλεκτρονικά αναλογικά διόδια, ακόμα και τότε οι κάτοικοι των δήμων Αφιδνών, Κηφισιάς, Διονύσου και Ωρωπού, θα έχουν εξαίρεση. Οι υπόλοιποι θα χρεώνονται» εξήγησε ο υπουργός.

«Είναι παράλογο να έχουμε διόδια στην περιοχή» υπογράμμισε ο κ. Σπίρτζης και πρόσθεσε: «Αυτό που εμείς έχουμε δεσμευτεί είναι ότι δεν θα τοποθετηθούν ούτε πλευρικά, ούτε μετωπικά διόδια στην περιοχή.

Ο στόχος ο δικός μας και αυτό το κάνουμε πράξη, είναι να φύγουν και τα μετωπικά διόδια που υπάρχουν σε όλους τους αυτοκινητόδρομους. Γι’ αυτό βγήκε και ο διαγωνισμός των ηλεκτρονικών αναλογικών διοδίων».

{jcomments on} 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here