Εντυπωσιακή Εξέλιξη! Οι ΒRICS ξεπέρασαν την Ομάδα G7 σε πλούτο!

0
482

-Αντιπροσωπεύουν το 35,6% του Παγκόσμιου ΑΕΠ.

Η απουσία αντιπαράθεσης και μιας «κρυφή»” ατζέντα είναι η συνταγή για την επιτυχία των BRICS, δήλωσε ο Σύμβουλος του Κρεμλίνου Yury Ushakov σε συνέντευξή του στο TAS, ενώ τόνισε ότι οι BRICS έχουν ήδη ξεπεράσει την Ομάδα των G7, σε όρους αγοραστικής δύναμης.

Εντυπωσιακή εξέλιξη - Οι ΒRICS, ξεπέρασαν την ομάδα G7 σε πλούτο - Αντιπροσωπεύουν το 35,6% του παγκόσμιου ΑΕΠ | Ρωμιοί της Πόλης

«Αυτού του είδους η πολύ-επίπεδη συνεργασία αναμένεται να αποτελέσει τη βάση μιας δικαιότερης πολύ-πολικής παγκόσμιας τάξης και ένα μοντέλο για ισότιμη επικοινωνία μεταξύ κρατών με στόχο την εξεύρεση απαντήσεων στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο κόσμος.

Νομίζω ότι η συνταγή για την ελκυστικότητα και την επιτυχία των BRICS βασίζεται στην απουσία μιας συγκρουσιακής ή «κρυφής» ατζέντας. Θα επαναλάβω ότι συγκεντρώνει ομοϊδεάτες χώρες.

Τα μέλη της δεν οικοδομούν τη συνεργασία στη λογική του ηγέτη και του οπαδού- αντίθετα, συνάπτουμε συμφωνίες μέσω διαβουλεύσεων και λαμβάνουμε αποφάσεις συλλογικά, σύμφωνα με την απαραβίαστη αρχή της συναίνεσης»… δήλωσε ο Ushakov.

Επισήμανε ότι, με γνώμονα τέτοιες προσεγγίσεις…«Οι χώρες BRICS εκφράζουν πραγματικά, πρακτικά τα συμφέροντα της παγκόσμιας πλειοψηφίας».

Ξεπέρασαν την G7.

In graphics: Why do the Brics matter? - BBC News

Οι BRICS έχουν ήδη ξεπεράσει την Ομάδα των Επτά σε όρους ισοτιμίας αγοραστικής δύναμης: η ομάδα αντιπροσωπεύει το 35,6% του Παγκόσμιου ΑΕΠ, ενώ η G7 το 30,3%. Μέχρι το 2028, η κατάσταση θα εξελιχθεί περαιτέρω υπέρ των BRICS: 36,6% έναντι 27,8%.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Vladimir Putin επέστησε την προσοχή σε αυτό στην ομιλία του στην Ομοσπονδιακή Συνέλευση. Το Συλλογικό μερίδιο των κρατών μελών στην παγκόσμια οικονομία ανέρχεται σε 58,9 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Οι BRICS αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το ένα τρίτο της ξηράς γης (36%), το 45% του Παγκόσμιου πληθυσμού (3,6 δισεκατομμύρια), πάνω από το 40% της συνολικής παραγωγής πετρελαίου και περίπου το ένα τέταρτο των παγκόσμιων εξαγωγών αγαθών.

Ισχυρό Ενδιαφέρον.

Ένα τόσο υψηλό κύρος και ένας πραγματικά σοβαρός εποικοδομητικός ρόλος των BRICS στην Παγκόσμια Οικονομία και Πολιτική, προσελκύουν την προσοχή άλλων χωρών, οι οποίες έχουν αρχίσει να δείχνουν την επιθυμία να συμμετάσχουν στις δραστηριότητες της ένωσης με τον ένα ή τον άλλο τρόπο, τόνισε ο Ushakov.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ………….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here