Η περιφρόνηση των Πολιτών από τη Δημοτική Αρχή!

0
416

Δημοσιεύουμε Ανοικτή Επιστολή προς τον Δήμαρχο Κηφισιάς του κ. Χρίστου Αλεξόπουλου, Οικονομολόγου-Συγγραφέα.

Αξιότιμε Δήμαρχε κ. Ξυπολυτά, χαίρε.

Εύχομαι καλή επιτυχία στο έργο σας. Τα συγχαρητήριά μου για το ενδιαφέρον να μετατρέψετε τον Δήμο σε μια Τοπική Συμμετοχική Δημοκρατία.

Η πρωτοβουλία σας να ιδρύσετε 25 επιτροπές με 250 συνδημότες για την αποτελεσματική συνεργασία της Δημοτικής Αρχής με τους κατοίκους είναι αξιέπαινη. Η σύσταση δε μιας διαπρεπούς ομάδας εργασίας THINK TANK για τη χάραξη μιας υψηλής στρατηγικής και πολιτικής, με σκοπό τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής μας, σας τιμά ως οραματιστή ηγέτη. Ίσως όμως ρομαντικά!

Ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση Ο ΛΟΓΟΣ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ, όπως δημοσιεύτηκε στην ΑΜΑΡΥΣΙΑ 15/03, επιτρέψτε μου να σας προσγειώσω στη ζοφερή πραγματικότητα. Για το καλό της πόλης μας, ως καλοπροαίρετος, ανεξάρτητος και ευσυνείδητος πολίτης.

Μέσα στο 2024, προσπάθησα να επικοινωνήσω τηλεφωνικά με αρκετές Δημοτικές Υπηρεσίες και την Περιφέρεια, για να γνωστοποιήσω στους αρμόδιους αντί-δήμαρχους και την αντί-περιφερειάρχη μερικά επείγοντα προς επίλυση προβλήματα της περιοχής.

Δεν ήθελα να «βάλω μέσο» εσάς. Από σεβασμό, δεν θα δημοσιοποιήσω τα ονόματά τους. Στη διάθεσή σας, όμως, όλα τα σχετικά στοιχεία.

Προς έκπληξή μου, δεν βρήκα κανέναν! Στα μηνύματα δε που άφησα, ουδείς φιλοτιμήθηκε να απαντήσει. Με την καθυστερημένη εξαίρεση ενός, ο οποίος ωστόσο δεν έπραξε τα δέοντα. Οπότε εγκατέλειψα την προσπάθεια, απογοητευμένος και οργισμένος, καθόσον έχω άλλες προτεραιότητες.

Το δυσάρεστο συμπέρασμα, αγαπητέ Δήμαρχε, είναι ότι καμία στρατηγική και πολιτική δεν πρόκειται να επιτύχει, αν οι δημοτικοί υπάλληλοι και σύμβουλοι συνεργάτες σας δεν διαθέτουν τη στοιχειώδη ευγένεια και τον απαιτούμενο σεβασμό, ακόμη και προς τον πιο ταπεινό πολίτη. Αυτό σημαίνει Δημοκρατία.

Λαϊκή Σοφία - Για την περιφρόνηση. Καλημέρα σε όλους! | Facebook

Το πρώτο βήμα σε οποιαδήποτε ενέργεια είναι αυτή η αυτονόητη και ανέξοδη επαφή. Κι όμως δεν λειτουργεί, διότι η πλειοψηφία των πολιτικών μας, τοπικά και εθνικά, συμπεριφέρονται ως αφέντες προς δούλους. Δίχως τη συναίσθηση ότι εκπροσωπούν και πληρώνονται από τον λαό για να επιτελούν υπεύθυνα το καθήκον τους.

Αν δεν μεταβληθεί αυτή η νοσηρή αντίληψη μεταξύ αρχόντων και αρχομένων, δύσκολα να αποκατασταθεί η λαϊκή εμπιστοσύνη προς την πολιτική ηγεσία.

Θα διαιωνιστεί η γνωστή απαξίωση ότι ΟΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΟΙ. Και αφού ενδιαφέρονται ουσιαστικά για την εξουσία και το συμφέρον τους, γιατί να μην κοιτάζω και εγώ αποκλειστικά το δικό μου…

Αν επιθυμείτε να «μείνετε στην ιστορία», σας προτείνω να υποχρεώσετε όλη την υπαλληλική και εκλεγμένη δημοτική διοίκηση να παρακολουθήσει ένα ειδικό σεμινάριο Ελληνικής Αγωγής και Παιδείας στο ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΗΦΙΣΙΑΣ, μήπως αλλάξουν νοοτροπία, προς το αμοιβαίο συμφέρον και γενικό καλό.

Διαφορετικά, το όραμά σας θα παραμείνει μια ευχάριστη θεωρητική Ουτοπία.

Εν αναμονή τολμηρών ενεργειών σας.
Σας ευχαριστώ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here