Εξαφάνισαν τα συγκεντρωτικά στοιχεία της ντροπής από την ΗΔΙΚΑ-Απόλυτη επιβεβαίωση του Documento για το «ένα και μοναδικό μητρώο».

0
472

Στην απόλυτη επιβεβαίωση όσων αποκάλυψε την Κυριακή το Documento προχώρησαν τα συναρμόδια υπουργεία.

Μπορεί απάντηση να μην έδωσαν ποτέ στα δημοσιογραφικά ερωτήματα, φρόντισαν όμως να εξαφανίσουν τους συγκεντρωτικούς πίνακες με τα στατιστικά στοιχεία  υπό-καταγραφής νεκρών, δια-σωληνωμένων και εργαστηριακών ελέγχων.

Υγειονομικός απέστειλε στο «documentonews.gr» screenshot που τράβηξε σήμερα στις 18:09 από την αρχική σελίδα του εθνικού μητρώου της ΗΔΙΚΑ.

Όπως θα δείτε, αντί των ανενημέρωτων συγκεντρωτικών στοιχείων που υπήρχαν, εμφανίζεται σελίδα που καλωσορίζει τους χρήστες του μητρώου, παρέχοντάς πληροφορίες και ανακοινώσεις για τις «νέες δυνατότητες και βελτιώσεις του μητρώου ασθενών Covid-19 της ΗΔΙΚΑ Α.Ε.».

Διαβάστε επίσης: «Λείπουν» 1.851 νεκροί από το μητρώο Covid-19 και ο Κοντοζαμάνης λέει: «Ένα το σύστημα, Ένας ο αριθμός».

Την προηγούμενη Κυριακή, κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού, ο υφυπουργός Υγείας συνελήφθη ψευδόμενος μπροστά στο Κοινοβούλιο. Κληθείς να απαντήσει στις αιτιάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης με φόντο τις αποκαλύψεις του Documento, ο Βασίλης Κοντοζαμάνης ισχυρίστηκε πως «Ένα είναι το σύστημα καταγραφής κι Ένας είναι ο αριθμός που ανακοινώνεται». Εκτός από λακωνικός, ο υφυπουργός αποδείχτηκε και ψεύτης.

Σύμφωνα με το screenshot που έλαβε το «documentonews.gr»  από το υγειονομικό 45 λεπτά μετά την απάντηση του υφυπουργού, οι νεκροί που είχαν καταχωρηθεί από την αρχή της πανδημίας ήταν 1.774, οι δια-σωληνωμένοι 361, τα ημερήσια κρούσματα 395 και ο συνολικός αριθμός διαγνωστικών ελέγχων 1.143.208.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ……….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here