Επικίνδυνα «επιτελικά» παιχνίδια…του Βαγγέλη Δεληπέτρου-Documento.

0
398

Μέτρα και πάλι λοιπόν, καθώς τα κρούσματα αυξάνονται και οι ΜΕΘ φτάνουν στα όριά τους.

Και το ερώτημα που προκύπτει είναι απλό αλλά κρίσιμο δε: Είναι δυνατόν να φτάνουν τόσο γρήγορα οι ΜΕΘ στα όριά τους;

Διότι πριν από επτά ολόκληρους μήνες οι «επιτελικοί» μας αύξαναν (επικοινωνιακά όπως αποδεικνύεται) καθημερινά τις ΜΕΘ και υπόσχονταν κι άλλες κλίνες τους προσεχείς μήνες και προσλήψεις για τη λειτουργία τους και θωράκιση του ΕΣΥ και αναγνώριση του κόπου και της προσφοράς γιατρών και νοσηλευτών…και…και…

Επικοινωνιακές σαπουνόφουσκες όλα! Ατάκες για να εκφωνηθούν σε τηλεοπτικές εκπομπές «ενσωματωμένων» και αφορμές για λιβάνισμα από τα ΜΜΕ της «πέτσινης» λίστας.

Γιατί στην πραγματικότητα δεν έκαναν τίποτα!

Έσπρωξαν λ.χ. είκοσι ολόκληρα εκατομμύρια στα «δικά τους» ΜΜΕ ώστε η μόνη «αλήθεια» που θα κυκλοφορεί ευρέως να είναι τα δικά τους ψέματα, στερώντας από τη χώρα τουλάχιστον 200 κλίνες ΜΕΘ!

Για αυτό, μεταξύ «επιτελικής» αδράνειας και νεοφιλελεύθερων επιλογών, το ΕΣΥ είναι στον αέρα ύστερα από 7 μήνες. Για αυτό δεν θέλουν ούτε να ακούσουν για γιατρούς, είτε νοσοκομειακούς είτε ελεύθερους επαγγελματίες.

Γιατί δεν θέλουν να ακούνε για τα πραγματικά προβλήματα, όπως επισημαίνει στο Documento ο Δημήτρης Βαρνάβας, μέλος του ΔΣ του  Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου.

Επειδή δεν θέλουν να ακούνε αλήθειες, όπως μας είπε ο γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Πάνος Παπανικολάου.

Γιατί, όπως νομίζω ότι περιμένατε, δίνουμε τον λόγο στους ίδιους  τους γιατρούς και τους νοσηλευτές, αυτούς που ξέχασε η Κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Για να αποκαλύψουμε μαζί τους ότι επτά μήνες μετά το ΕΣΥ είναι ακόμη απροετοίμαστο, και οι ΜΕΘ…ανοιγοκλείνουν λόγω των τεράστιων ελλείψεων σε προσωπικό.

Και είναι αποκαλυπτικό ότι οι νοσηλευτές των εντατικών παίρνουν στην καλύτερη περίπτωση ένα ρεπό την εβδομάδα, όπως μας λέει η Ελένη Γαλανοπούλου νοσηλεύτρια στο γενικό κρατικό Νίκαιας.

Ενώ όπως επισημαίνει ο εντατικολόγος στο Αττικόν Μιχάλης Ρίζος τα 8 επιπλέον κρεβάτια ΜΕΘ που ΘΑ λειτουργούσαν ίσως λειτουργήσουν στις αρχές του 2021.

Και την ίδια ώρα που αποκαλύπτονται τα ψέματά τους, κουνάνε το δάχτυλο στους πολίτες ενώ οι ίδιοι γράφουν στα παλιά τους παπούτσια τις οδηγίες των επιστημόνων και σπεύδουν, όπως ο Κουμουτσάκος,  χωρίς να ενδιαφέρονται για μάσκες και άλλες «λεπτομέρειες»,  να μεταλάβουν για το τηλεοπτικό θεαθήναι των άκρο-συντηρητικών ψηφοφόρων τους.

Παίζουν με τις ζωές μας και αυτό δεν πρέπει να το επιτρέψουμε…

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here