ALERT: Ερντογάν: Στέλνω στρατεύματα στη Λιβύη.

0
417

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δήλωσε σήμερα ότι η Τουρκία θα στείλει στρατεύματα στη Λιβύη και θα φέρει την απαραίτητη νομοθεσία στην τουρκική Βουλή τον Ιανουάριο.

«Θα παρουσιάσουμε την πρόταση για την αποστολή στρατιωτών στη Λιβύη μόλις ξεκινήσουν και πάλι οι εργασίες του Κοινοβουλίου», στις 7 Ιανουαρίου, δήλωσε σε ομιλία του στην Άγκυρα.

Ο Ερντογάν επισκέφτηκε την Τυνησία χθες και συζήτησαν τη συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών. Σε σημερινή του ομιλία ανέφερε ότι η Τουρκία και η Τυνησία συμφώνησαν να στηρίξουν την κυβέρνηση του Fayez al-Serraj.

«Θα μπορέσουμε έτσι να ανταποκριθούμε θετικά στην πρόσκληση της νόμιμης κυβέρνησης της Λιβύης» και να τη στηρίξουμε στρατιωτικά, πρόσθεσε ο Ερντογάν.

«Θα στηρίξουμε με όλα τα μέσα την κυβέρνηση της Τρίπολης, που αντιστέκεται απέναντι σε έναν πραξικοπηματία στρατάρχη που υποστηρίζεται από αραβικές και ευρωπαϊκές χώρες», δήλωσε, αναφερόμενος στον Χαλίφα Χάφταρ.

Υ.Γ. Μία πληροφορία από το Σουδάν έρχεται να αποκαλύψει τις βρώμικες μεθόδους του Ερντογάν. Και πως στρατολογεί ισλαμιστές μισθοφόρους που τους χρησιμοποιεί ως τσέτες* σε περιοχές όπως η Συρία και η Λιβύη.

Έτσι, με ανακοίνωσή του ο στρατός του Σουδάν απαίτησε από τον Ερντογάν διευκρινίσεις για την δράση του αναφορικά με την πρόσληψη μισθοφόρων που θα πολεμήσουν στο πλευρό της Τουρκίας!

Με αυτόν τον τρόπο, ο Ερντογάν καταφέρνει και συγκεντρώνει δεκάδες χιλιάδες επικίνδυνος φανατικούς που τους χρησιμοποιείς τα πεδία των μαχών.

*Οι Τσέτες (τουρκικά: Çete, «συμμορίτες») ήταν Μουσουλμάνοι υπότροποι κατάδικοι οπλισμένοι άτακτοι ληστές οι οποίοι δραστηριοποιούνταν στην Μικρά Ασία…

Υ.Γ.1. «Αδειάζει» τον Ερντογάν η Τυνησία.

Σε ανακοίνωση προέβη αργά το απόγευμα η Προεδρία της Τυνησίας, σχετικά με τα δημοσιεύματα που αφορούσαν την συνάντηση που είχε ο πρόεδρος της χώρας με τον Τούρκο ομόλογό του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Η ανακοίνωση αναφέρει πως, «η στάση του κράτους της Τυνησίας, είναι ουδέτερη στη Λιβυκή κρίση. Η χώρα δεν θα συμμετάσχει σε κανένα συνασπισμό».

Την ίδια ώρα κατήγγειλε με σφοδρότητα τις δηλώσεις σχετικά με την ένταξη της Τυνησίας σε μια τουρκική συμμαχία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here