Η Γερμανική Υπηρεσία Πληροφοριών BND….χειρότερη από την αμερικανική NSA!

0
308

Τι κι αν ο κόσμος βοά από τις αποκαλύψεις για τη δράση της NSA από τον νεαρό Έντουαρντ Σνόουντεν…..τα «αυτιά» της γερμανικών μυστικών υπηρεσιών δεν ιδρώνουν!

Όχι μόνο δεν συζητούν περιορισμό της δραστηριότητας και προστασία των Ευρωπαίων πολιτών από αμερικανικές αυθαιρεσίες, αλλά οι ίδιοι φέρονται να σχεδιάζουν μεγάλη αναβάθμιση των δυνατοτήτων τους για την πρόσβαση στις ιδιωτικές συνομιλίες και συνεννοήσεις των πολιτών της Γερμανίας και όχι μόνο στο διαδίκτυο…..

Την αποκάλυψη έκανε το έγκυρο Der Spiegel το Σαββατοκύριακο, με την υπηρεσία πληροφοριών BND να σχεδιάζει να δαπανήσει 100 εκατομμύρια ευρώ και να στελεχώσει τις αρμόδιες υπηρεσίες της με 100 επιπλέον άτομα εξειδικευμένο προσωπικό, στην ομάδα «τεχνικής αναγνώρισης» όπως ονομάζεται.

Η διαφορά είναι ότι οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες δεν έχουν δικαίωμα αποθήκευσης των αρχείων ώστε να επανέλθουν όποτε απαιτηθεί, σε αντίθεση με τις αμερικανικές, αλλά υποχρεούνται να διαγράφουν τα πάντα. Λεπτομέρειες άνευ ουσίας….

Το δημοσίευμα έβαλε φωτιές στην κυβέρνηση της Μέρκελ που σκόπευε να εγείρει το ζήτημα της δράσης της NSA κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Μπάρακ Ομπάμα στο Βερολίνο.

Τι να του πουν τώρα; «Δάσκαλε που δίδασκες»…..

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here