Η Ε.Ε. «καρφώνει» την απραξία Μητσοτάκη: Μόλις μία προπαρασκευαστική συνάντηση στη Σύνοδο Κορυφής.

0
414

Την ώρα που η Κυβέρνηση και το μιντιακό σύστημα ισχυρίζονται ότι ο πρωθυπουργός είχε πυρετώδεις διαβουλεύσεις και συναντήσεις για την προετοιμασία της πρόσφατης Συνόδου Κορυφής των Βρυξελλών για το Ταμείο Ανάκαμψης της Ε.Ε., τα επίσημα στοιχεία διαψεύδουν εμφατικά το αφήγημα.

Σε αντίθεση με την εικόνα που κατασκευάζεται και τα σχετικά δημοσιεύματα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τις χειρότερες επιδόσεις από όλους τους ηγέτες σε προπαρασκευαστικές  συναντήσεις και, επακόλουθα, σε συμμαχίες για την προώθηση των Ελληνικών θέσεων.

Το επίσημο Δελτίο Αποτελεσμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τη Σύνοδο του τετραημέρου 17-21 Ιουλίου περιγράφει με κάθε λεπτομέρεια όλες τις προπαρασκευαστικές διμερείς και πολυμερείς επαφές μεταξύ κρατών μελών για τη διαμόρφωση συμμαχιών στη διαπραγμάτευση για την τελική διαμόρφωση του Ταμείου και αναφέρει ως χαρακτηριστικό παράδειγμα «τις χώρες του Βίσεγκραντ» (Τσεχία, Ουγγαρία, Πολωνία, Σλοβακία) αλλά και τους «φειδωλούς» (Αυστρία, Δανία, Σουηδία και Ολλανδία) που τελικά επιβλήθηκαν πολιτικά.

Μόλις μία συνάντηση και αυτή με την Κύπρο!

Στο δελτίο, αυτό ο Έλληνας Πρωθυπουργός βρίσκεται στην τελευταία θέση καθώς πραγματοποίησε μόλις μια συνάντηση, με τον Πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη.

Αντίστοιχες επιδόσεις είχαν μόνο ο Κροάτης και ο Εσθονός Πρωθυπουργός.

Αναλυτικά η λίστα:

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ…..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here