Η παράλληλη «υπουργός Εξωτερικών» του Κυριάκου…της Νεφέλη Λυγερού.

0
1385

Κατά τη διάρκεια της ευρωπαϊκής περιοδείας του Κυριάκου Μητσοτάκη, μία γυναίκα δεν έλειψε λεπτό από το πλευρό του. Πρόκειται για την πρέσβειρα Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου, τη διπλωματική σύμβουλο του πρωθυπουργού.

Σε αντίθεση με τον προκάτοχό της Βαγγέλη Καλπαδάκη, ο οποίος ήταν χαμηλόβαθμος διπλωμάτης, εκείνη θεωρείται πλέον μία πεπειραμένη ανώτατη διπλωμάτης.

Με καταγωγή από τα Φιλιατρά, εισήλθε στη διπλωματική υπηρεσία το 1981 και το 2006 έγινε πρέσβειρα. Το βιογραφικό της είναι πλούσιο, όπως και οι σταθμοί της διπλωματικής της πορείας:

Από το 2002 ως το 2007 διετέλεσε αναπληρώτρια Μόνιμη Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στον ΟΗΕ. Από το 2007 ως το 2012 υπήρξε επικεφαλής του γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδας στα Σκόπια και το 2013 τοποθετήθηκε επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Ευρωπαϊκών Υποθέσεων του υπουργείου Εξωτερικών, θέση από την οποία εργάστηκε για την ελληνική Προεδρία στην ΕΕ.

Σύμφωνα με τους παροικούντες την Ιερουσαλήμ, όμως, την περίοδο που στην ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών βρέθηκε ο Νίκος Κοτζιάς, η έμπειρη διπλωμάτης υπέστη έναν προσωπικό διωγμό.

Ήταν τότε η Μόνιμη Αντιπρόσωπος της Ελλάδας στην ΕΕ, όταν αμέσως μετά την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία κατηγορήθηκε ότι δεν στήριξε από τη θέση της τη διαπραγμάτευση της περιόδου Βαρουφάκη.

Η συνέχεια στην πηγή SLpress.gr…….

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here