Η «ΠΥΘΙΑ», η Ν.Δ. και η σιωπή των αμνών!…….του Νίκου Ελευθερόγλου.

0
191

Δυο μέτρα και δυο σταθμά φαίνεται ότι κυριαρχούν στην ηγετική ομάδα της Ν.Δ. Από τη μια διαρρηγνύουν εβδομάδες τώρα τα ιμάτιά τους για τη δυσώδη υπόθεση του «Noor 1», πρωταγωνιστές της οποίας κυκλοφορούν ελεύθεροι και ωραίοι, εγκαλώντας τον Πάνο Καμμένο για τις τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε με ισοβίτη.

Από την άλλη, όμως, παθαίνουν αφωνία για τις αποκαλύψεις του σχεδίου «Πυθία» που στόχο είχε Έλληνα πρωθυπουργό και την Ελλάδα, και μάλιστα από ανθρώπους φίλης και σύμμαχης χώρας.

Όσα αποκαλύπτει το βούλευμα της ελληνικής Δικαιοσύνης θα έπρεπε να έχουν προκαλέσει πολιτικό σεισμό, αλλά η Νέα Δημοκρατία επέλεξε να μη βγάλει ούτε μια τυπική ανακοίνωση, επιβάλλοντας μάλιστα σε μια σειρά από στελέχη της…….τη σιωπή των αμνών

Και το ερώτημα είναι ποιον φοβάται η ηγεσία της Ν.Δ. Τον Κώστα Καραμανλή; Τη δικαίωσή του; Την καταδίκη μιας πρακτικής της CIA, που μέχρι τότε περιοριζόταν άντε σε χώρες της Λατινικής Αμερικής;

Σε αυτά τα ερωτήματα πρέπει να απαντήσει η λαλίστατη σε άλλα ζητήματα ηγεσία της Ν.Δ. Αντί να βάζουν τα διάφορα «παπαγαλάκια» να συνεχίζουν το βρόμικο παιχνίδι τους, μιλώντας για «υπόγειες», τάχα μου, δήθεν «αριστεροδεξιές» συνεργασίες, να συνέλθουν και να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στην ιστορία της παράταξης και του τόπου.

Να βγουν θαρραλέα και να καταδικάσουν το βρόμικο παρασκήνιο εκείνης της εποχής για να καταλάβουν οι φίλοι μας πέραν του Ατλαντικού ότι η Ελλάδα δεν είναι ούτε μπανανία ούτε αποικία για να παίζουν τέτοια παιχνίδια σε βάρος μιας εκλεγμένης από τον λαό κυβέρνησης. 

Να ζητήσουν να έρθουν όλα στο φως. Να κάνουν παραστάσεις στην πρεσβεία των ΗΠΑ και να ζητήσουν να δημοσιοποιηθούν όλα τα στοιχεία και τα έγγραφα. 

Να ζητήσουν να εντοπιστεί ο πράκτορας που είχε «χρεωθεί», σύμφωνα με το βούλευμα, την υπόθεση και να τον φέρουν «πακέτο» στην Ελλάδα. Να δείξουν με πολύ απλά λόγια εμπράκτως ότι στηρίζουν ηθικά, αν μη τι άλλο, τον Κώστα Καραμανλή, που έβαλε πλάτη τόσο στον Αντώνη Σαμαρά όσο και στον Κυριάκο Μητσοτάκη, στους οποίους δεν δημιούργησε κανένα πρόβλημα. Το αντίθετο θα λέγαμε, μάλιστα.

Αυτά αποτελούν αυτονόητες κινήσεις για ένα κόμμα που σέβεται την ιστορία και τη συνέχειά του. Δεν έχουμε την απαίτηση να σταματήσουν τις βρόμικες διαρροές που κάνουν οι βασιλικότεροι του βασιλέως στις αυλές του τέως και του νυν αρχηγού της Ν.Δ.

Αυτά είναι μες στην πολιτική τους κουλτούρα και ηθική. Εξάλλου, διαχρονικά έμαθαν να ζουν παρασιτικά στην πολιτική, διασφαλίζοντας την επιβίωση και την αναγκαιότητά τους καλλιεργώντας στους αρχηγούς τους φοβικά σύνδρομα. 

Μεγαλώνοντας πολιτικά μέσα σε σταλινικά περιβάλλοντα, έμαθαν καλά αυτούς τους ρόλους και τις υπηρεσίες. Ο πολιτικός χαμαιλεοντισμός τους, με μόνιμη εμφάνιση παραλλαγής το κέλυφος της όποιας εξουσίας, ταυτοποιεί απλώς την πολιτική «ηθική» τους. 

Άνθρωποι που «μύρισαν» εξουσία και έτρεξαν εγκαίρως να πιάσουν στασίδι για την επόμενη μέρα. «Στελέχη» επ’ αμοιβή, που το βέβαιο είναι ότι την επόμενη μέρα θα τρέξουν προς τα νέα τους αφεντικά με την ίδια ευκολία που πήγαν στα σημερινά, λειτουργώντας ως σύγχρονοι μισθοφόροι αντίστοιχοι της εποχής της παρακμής του Βυζαντίου.

Τέτοιους ανθρώπους η Ν.Δ. και ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν τους χρειάζονται και όσο γρηγορότερα τους απομακρύνουν τόσο καλύτερο θα είναι.

Το μόνο που ελπίζουμε είναι να μην το καταλάβουν αμφότεροι την επομένη των εκλογών. Και τότε θα είναι πολύ αργά για δάκρυα. Διότι τότε δεν θα τους σώζει ούτε ο Καραμανλής ούτε ο Τσίπρας…

Υ.Γ. Αλήθεια, εκεί στη Ν.Δ. δεν ακούσατε ούτε για τις αποκαλύψεις της «Δημοκρατίας» για την απαίτηση του Γιώργου Παπανδρέου να εξαιρεθεί το Καστελόριζο από την ελληνική ΑΟΖ;

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here