ALERT: Η Τουρκία δεν μπλοφάρει, είναι έτοιμη για πόλεμο!…του Γεωργίου Βαγγέλη.

0
486

«Στην πραγματικότητα, η Τουρκία είχε ήδη αποδείξει ότι θα μπορούσε να αντέξει οποιαδήποτε σύγκρουση για τα δικαιώματά της στην Κύπρο και την Ανατολική Μεσόγειο, και δεν μπλοφάρει» έγραψε ο γνωστός Τούρκος δημοσιογράφος Murat Yetkin στο μπλογκ του.

Ο Γετκίν θεωρείται Δημοσιογράφος-blogger που ασκεί επιρροή στην Τουρκία, καθώς έχει διατελέσει για πολλά χρόνια διευθυντής της Χουριέτ.

Μέσα από το άρθρο του κάνει μια σύντομη ανάλυση των τελευταίων εξελίξεων στα Ελληνοτουρκικά και το ενδεχόμενο σύγκρουσης. Ο Μουράτ Γετκίν χαίρει εκτίμησης τόσο στην Τουρκία όσο και στην Ελλάδα από κάποιους δημοσιογραφικούς κύκλους.

Έλληνας δημοσιογράφος μάλιστα θεωρεί τον Μουράτ Γετκίν «σπάνιο δείγμα δημοσιογράφου με κοφτερό μυαλό, χαμογελαστό και εξαιρετικά ικανό στο να εκλαϊκεύει τα σύνθετα πολιτικά ή διεθνή ζητήματα».

Μπορεί ο Γετκίν να είναι «χαμογελαστός», αλλά στο παρόν άρθρο του εντοπίσαμε αλήθειες, ανακρίβειες, και επιδέξια εκφοβιστική προπαγάνδα.

Διαβάζουμε λοιπόν τα βασικά σημεία:

«Στην πραγματικότητα, η Τουρκία είχε ήδη αποδείξει ότι θα μπορούσε να αντέξει οποιαδήποτε σύγκρουση για τα δικαιώματά της στην Κύπρο και την Ανατολική Μεσόγειο, και δεν μπλοφάρει. Το 1964, ο πρωθυπουργός Ισμέτ Ινονού απάντησε στις παρατηρήσεις του προέδρου των ΗΠΑ Λίντον Τζόνσον για την Κύπρο, λέγοντας ότι η Τουρκία θα φύγει από το ΝΑΤΟ εάν είναι απαραίτητο».

»Όταν μια φασιστική χούντα ανέτρεψε την Κυβέρνηση στην Κύπρο το 1974, ορισμένοι ερμήνευσαν τις προειδοποιήσεις της Τουρκίας ως μπλόφα, αλλά στη συνέχεια ήρθε η στρατιωτική επέμβασή της.

Το 1996, οι ΗΠΑ αναγκάστηκαν να παρέμβουν όταν συνειδητοποιήθηκε ότι τα νησιά Kardak/Imia, τα οποία οπλίστηκαν από την Ελλάδα παρά τη συμφωνία, και τα Ελληνικά πολεμικά πλοία στην περιοχή, ήταν εκτεθειμένα στο τουρκικό πυροβολικό και θα μπορούσαν να χτυπηθούν χωρίς να επέμβουν τουρκικά μαχητικά ή πολεμικά πλοία»

»Η Τουρκία έχει αποδείξει αρκετές φορές – ανεξάρτητα από το ποιος κυβερνάει – ότι είναι πάντα έτοιμη να κόψει τις γέφυρες όταν πρόκειται για ζητήματα σχετικά με Κύπρο ή Ανατολική Μεσόγειο. Με αυτήν την προοπτική, από τη συνάντηση στο Βερολίνο μπορεί να προκύψει διάλογος άνευ όρων. Διαφορετικά, φαίνεται ότι η ένταση θα συνεχιστεί».

»Και απλώς να θυμάστε ότι όλα αυτά ξεκίνησαν με τον Αβδούλ Χαμίτ Β’ (1842-1918, ένας Οθωμανός σουλτάνος ​​που γενικά επαινέθηκε από τους συντηρητικούς πολιτικούς στην Τουρκία) όταν παρέδωσε την Κύπρο στο Ηνωμένο Βασίλειο χωρίς να ρίξει μια σφαίρα, αλλά ως δώρο για τη διάσωση του θρόνου από τους Ρώσους. Αυτό συνέβη επίσης με τη συμφωνία του Βερολίνου το 1878.

Όσοι προσπαθούν να περιφρονούν τον ιδρυτή της Τουρκίας Ατατούρκ και τον διάδοχό του Ισμέτ Ινονού, ο οποίος έσωσε τη χώρα από την κατοχή και ίδρυσε την Τουρκική Δημοκρατία, φυσικά, δεν θα ήθελαν να το θυμόμαστε αυτό».

Αλήθειες και ανακρίβειες

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ……..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here