Η Υπηρεσία Πρασίνου του Δήμου αποψίλωσε την πιο Ακατάλληλη Εποχή τους Πλάτανους στην οδό Αμαλίας!!

0
321

Σύμφωνα με γνωμοδότηση Διπλωματούχων Γεωπόνων που διαμένουν στην Κηφισιά το κλάδεμα των φυτών και των δέντρων (ειδικώς τα Πλατάνια) ξεκινάει από τον Οκτώβριο μέχρι τον Ιανουάριο.

Διαβάζοντας όμως κάποιος το Βιογραφικό του κ. Γιώργου Κασναφέρη ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΠΡΑΣΙΝΟΥ, μπορεί να αντιληφθεί την πιθανότητα ύπαρξης πλημμελούς επίβλεψης των υπαλλήλων/εργατών της Υπηρεσίας Πρασίνου οι οποίοι δυστυχώς αποψίλωσαν την πιο ακατάλληλη εποχή τους Πλάτανους στην οδό Αμαλίας!!

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την έντονη διαμαρτυρία των Δημοτών της περιοχής η οποία εκφράζεται με γλαφυρό τρόπο στο FB.

Αναδημοσιεύουμε παρακάτω μερικά επιλεγμένα Σχόλια από το FB:

ΣΧΟΛΙΟ 1. Δείτε πως κατάντησε ο Αγέρωχος Πλάτανος στην οδό Αμαλίας από το καταστροφικό πέρασμα των εργατών της Υπηρεσίας Πρασίνου του Δήμου, που τον αποψίλωσαν μαζί με τους υπόλοιπους!

Δεν έχουν ιδέα ότι:

-η πλέον ακατάλληλη εποχή για κλάδεμα των Πλατανιών είναι από τον Οκτώβριο έως τον Γενάρη, βαριά Φλεβάρη, όχι τώρα που αρχίζουν να πετάνε!

-πρέπει να κλαδεύουν με ειδικά εργαλεία και να έχουν την απαραίτητη εκπαίδευση.

-πρέπει να τηρείται η απαραίτητη διαδικασία για απολύμανση των εργαλείων μεταξύ των δέντρων ώστε να μη μεταφέρονται μύκητες ή άλλες ασθένειες από δέντρο σε δέντρο.

-πρέπει να μπαίνει ειδική αλοιφή σε κάθε τομή για να θρέψει! 

ΣΧΟΛΙΟ 2. Ένα εγκληματικά ερασιτεχνικό έργο που υποβαθμίζει το περιβάλλον των περιοίκων  δραματικά.  Αλγεινό δείγμα του τι θα ακολουθήσει…

Δεν γνωρίζω καν ποιος είναι ο ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ. Η ανάρτηση δεν ενέχει προσωπική αιχμή. Όποιος όμως είναι υπεύθυνος, Αιρετός ή Υπηρεσιακός μπαίνει στα μαύρα κατάστιχα!

Πείτε μου ότι είναι troll αυτό που μου σφύριξαν, ότι δηλαδή ο ΕΝΤΕΤΑΛΜΕΝΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΡΑΣΙΝΟΥ είναι στο επάγγελμα…Διαιτητής!!

ΣΧΟΛΙΟ 3. Τα πλατάνια ΔΕΝ κλαδεύονται! Απορρίπτουν μόνα τους τα ξερά κλαδιά τους. Μόνο κάποια χαμηλά κλαδιά που ενοχλούν μπορούν να κοπούν και με φειδώ. Πάντα με κάλυψη κλαδιοτομής όπως σωστά γράφεται!

ΣΧΟΛΙΟ 4. Προφανώς κάποιος είπε σε κάποιον που είπε σε κάποιον ότι έπρεπε να κλαδέψουν…ιδέα δεν έχουν! Οι πραγματικοί κηπουροί δεν δουλεύουν πια στους Δήμους γιατί βγάζουν 300€ μαύρα άλλου…άρα απλά δεν έχουν ιδέα! Δεν είναι καν κακή πρόθεση γιατί η πρόθεση προϋποθέτει γνώση!

ΣΧΟΛΙΟ 5. Τι είναι αυτά ρε;  Πετσοκόψατε τα Πλατάνια. Γιατί;

ΣΧΟΛΙΟ 6. Οι Γεωπόνοι της Υπηρεσίας Πρασίνου πρέπει να προστατεύουν τα Πλατάνια μας από την καταστροφή και εννοείται την Διοίκηση από μια τόσο άστοχη επέμβαση.

ΣΧΟΛΙΟ 7. Μαχαιροβγάλτες έχουν προσλάβει στη Υπηρεσία Πρασίνου για να κόβουν δένδρα; Πως το πετσόκοψαν έτσι;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here