Η Ύπατη Πρόκληση από τον Ερντογάν: Ξεκινά η άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα» με το «CESME» στη Λήμνο.

0
445

Γραμμένες τις έχει τις διερευνητικές από ότι φαίνεται ο Ερντογάν, καθώς κλιμακώνει τις προκλήσεις του τη στιγμή που οι Ευρωπαίοι Σύμμαχοι σφυρίζουν αδιάφορα.

Όσο αφορά την Ελλάδα τώρα, σήμερα η Αναπληρώτρια Κυβερνητική Εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη κατά την ενημέρωση, στις 23/02/21, των πολιτικών συντακτών για τα θέματα της επικαιρότητας δεν έβγαλε άχνα για το Σουλάτσο του «CESME» στο Αιγαίο!

Έπρεπε να της γίνει ερώτηση για να απαντήσει ότι:

«Η παράτυπη Navxtex για την δραστηριότητα του υδρογραφικού πλοίου έχουμε πει ότι ήταν μια αχρείαστη ενέργεια που προφανώς δεν βοηθάει στην βελτίωση του κλίματος.

Η Ελλάδα σε κάθε περίπτωση, και η Κυβέρνηση, θα συνεχίσει να λέει ότι προσβλέπει σε κινήσεις προς την κατεύθυνση της αποκλιμάκωσης και στο διάλογο. Θα επαναλάβω ότι η Ελληνική πλευρά έχει προτείνει μια σειρά από ημερομηνίες στην τουρκική πλευρά για τον επόμενο γύρο των διερευνητικών επαφών που θα γίνει στην Αθήνα και αναμένει την απάντησή της»!

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ στο βόρειο άκρο της Navtex σε διεθνή ύδατα ανάμεσα στη Λήμνο και τον Άγιο Ευστράτιο βρίσκεται το τουρκικό πλοίο «CESME», το οποίο όπως ανέφεραν πηγές του υπουργείου Άμυνας της Τουρκία ξεκίνησε τις εργασίες του.

Η Καθημερινή αναφέρει ότι το «CESME» παρακολουθείται διακριτικά από ένα σκάφος του Λιμενικού.

Και ενώ η Κυβέρνηση κάνει πως ΔΕΝ βλέπει, την ετήσια μεγάλη άσκηση «Γαλάζια Πατρίδα» ανακοίνωσε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας, η οποία θα διεξαχθεί από τις 25 Φεβρουαρίου έως τις 7 Μαρτίου στο Αιγαίο και στην Μεσόγειο, κατά την οποία θα αξιολογηθεί η ετοιμότητα των μονάδων και πλοίων υπό την διοίκηση των Ναυτικών Δυνάμεων.

Κατά την άσκηση θα λάβουν μέρος 87 πλοία, 27 αεροσκάφη και 20 ελικόπτερα ενώ θα δοκιμαστούν οι δυνατότητές των μονάδων για κοινές ναυτικές επιχειρήσεις με στόχο την αύξηση της ετοιμότητας μάχης τους.

Θα συμμετάσχουν επίσης μη επανδρωμένα αεροσκάφη υψηλής ταχύτητας τα οποία θα χρησιμοποιηθούν ως στόχοι, ενώ θα πραγματοποιούνται και πυροβολισμοί προκειμένου να δημιουργηθεί ένα πραγματικό περιβάλλον επιχείρησης!

Βέβαια ο Ερντογάν ξεχνάει τι έπαθαν οι πρόγονοί του από τους Έλληνες πυρπολητές και τι τους έκανε ο Κουντουριώτης! Όμως, επανάληψις μήτηρ μαθήσεως…

Υ.Γ. ΟΧΙ άλλες υποχωρήσεις! Βυθίστε το «CESME».

Το Τουρκικό Πολεμικό αλωνίζει στο Αιγαίο. Η Ελλάδα  αποδέχεται τετελεσμένα που απέρριπτε επί 40 χρόνια!

Υποχωρήσεις δίχως τέλος στις Τουρκικές προκλήσεις!

Το «CESME» αλωνίζει στο Αιγαίο και η Κυβέρνηση ψάχνεται να επανεκκινήσει άμεσα τις Διερευνητικές επαφές με την Άγκυρα.

Το Τουρκικό ερευνητικό σκάφος «CESME» που έχει φτάσει ανοιχτά της Λήμνου, στο κέντρο της περιοχής που με παράνομη NAVTEX έχει δεσμεύσει η Τουρκία.

Υ.Γ.1.Παρέμβαση κόλαφος του Πάνου Καμμένου για τα Ελληνοτουρκικά.

Κόλαφος ο Πάνος Καμμένος για τα Ελληνοτουρκικά και τις διερευνητικές τη στιγμή που οι Τούρκοι αλωνίζουν στο Αιγαίο και η Ελληνική Κυβέρνηση σιωπά.

Έγραψε συγκεκριμένα σε ανάρτηση του στο διαδίκτυο: Διερευνητικές συνομιλίες και ΜΟΗ μαζί με την σημερινή κρουαζιέρα πρόκλησης είναι αδιανόητες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here