Θανάσης Καμπαγιάννης: «Συστηματική η συνεργασία της Χρυσής Αυγής με τον γενικό γραμματέα της Κυβέρνησης Σαμαρά».

0
706

Τις σχέσεις της κυβέρνησης  Σαμαρά με την Χρυσή Αυγή επισήμανε σε συνέντευξή του στο MEGA ο δικηγόρος Θανάσης Καμπαγιάννης, εκ των συνηγόρων της Πολιτικής Αγωγής στη δίκη της νεοναζιστικής οργάνωσης.

«Η νίκη έχει πολλούς πατεράδες, όμως τα πράγματα δεν ήταν πάντοτε έτσι….Το  2013, η Χρυσή Αυγή συνομιλούσε με τον τότε γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Σαμαρά, με τον κύριο Μπαλτάκο. Και αυτό δεν το ξέρουμε μόνο, επειδή  δημοσιοποιήθηκε το γνωστό βίντεο.

Εμείς, οι συνήγοροι της πολιτικής αγωγής, το γνωρίζουμε γιατί βρήκαμε μηνύματα στα τηλέφωνα των ηγετικών στελεχών της ΧΑ, όπου προέκυπτε συστηματική συνεργασία της ΧΑ με τον γγ της κυβέρνησης της ΝΔ, μέχρι που έγινε η ανθρωποκτονία του Π. Φύσσα, υπήρξε η κατακραυγή η οποία υπήρξε, και ευτυχώς η κυβέρνηση έκοψε τον ομφάλιο λώρο που την συνέδεε»…τόνισε.

Σημειώνεται πως η δήλωσή του κ. Καμπαγιάννη έρχεται την ώρα που στο Κυβερνών κόμμα, για την καταδικαστική απόφαση της Χρυσής Αυγής από τη Δικαιοσύνη, «ανακοινώνουν» δικαίωση της στάσης τους, με χαρακτηριστική τη δήλωση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, ότι «η Νέα Δημοκρατία πολέμησε ανέκαθεν, σταθερά και παντού τον φασισμό», ενώ πολλοί όπως οι υπουργοί Αδ. Γεωργιάδης και Μ. Βορίδης «βλέπουν» προσωπική δικαίωση του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Το ίδιο εξάλλου ισχυρίστηκε και ο πρώην πρωθυπουργός σε παρέμβασή του, ο οποίος μάλιστα δήλωσε πως «δεν έκανε τίποτα παραπάνω από το δημοκρατικό και εθνικό του καθήκον».

Thanasis Kampagiannis: «…το 2013 η ΧΑ συνομιλούσε με τον τότε γενικό γραμματέα της κυβέρνησης Σαμαρά, με τον κο. Μπαλτάκο. Και αυτό δεν το ξέρουμε μόνο, επειδή δημοσιοποιήθηκε το γνωστό βίντεο. Εμείς, οι συνήγοροι της πολιτικής αγωγής, το γνωρίζουμε γιατί βρήκαμε μηνύματα στα τηλέφωνα των ηγετικών στελεχών της ΧΑ, όπου προέκυπτε συστηματική συνεργασία της ΧΑ με τον γγ της κυβέρνησης της ΝΔ, μέχρι που έγινε η ανθρωποκτονία του Π. Φύσσα, υπήρξε η κατακραυγή η οποία υπήρξε, και ευτυχώς έτσι έκοψε τον ομφάλιο λώρο που την συνέδεε.»

Gepostet von Antonios Dimopoulos am Mittwoch, 7. Oktober 2020

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here