Θετικές εξελίξεις για την αξιοποίηση της οικίας του Παύλου Μελά στην Κηφισιά;

0
483

Στην  εκδήλωση στις 12/05/19 για τον Πολιτισμό της δημοτικής παράταξης «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΑΡΟΥΣΑ» ο Κώστας Στρατής, Υφυπουργός Πολιτισμού ανήγγειλε θετικές εξελίξεις  για την αξιοποίηση της οικίας του Παύλου Μελά στην Κηφισιά.

Σύντομα θα υπάρξουν και οι σχετικές ανακοινώσεις από το Υπουργείο Πολιτισμού και σύμφωνα με πληροφορίες μας  για την θετική εξέλιξη της αξιοποίησης της οικίας του Παύλου Μελά, έβαλε το χεράκι του και ο Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

Τo 2009 το υπουργείο Πολιτισμού, επί υπουργίας Αντώνη Σαμαρά, χαρακτήρισε το οίκημα διατηρητέο νεότερο μνημείο και αποφασίσθηκε η άμεση εκτέλεση εργασιών στερέωσης, προκειμένου να αποτραπεί η κατάρρευσή του.

Το 2012 εγκρίθηκε από την Διεύθυνση Αναστήλωσης Νεωτέρων και Σύγχρονων Μνημείων του υπουργείου Πολιτισμού, η πλήρης μελέτη αποκατάστασης της οικίας του Παύλου Μελά.

Ωστόσο από τότε έως σήμερα παραμένει στα συρτάρια του υπουργείου και οι εργασίες ανακαίνισης έχουν «βαλτώσει» λόγω έλλειψης κονδυλίων προφανώς ή και πολιτικής βούλησης, παρά τις έντονες και διαχρονικές προσπάθειες του Σωματείου «Καπετάν Μίκης Ζέζας» για τη διάσωση του σπιτιού του Παύλου Μελά.

Υ.Γ. Ομιλία της Αγγελικής Παπάζογλου σε εκδήλωση για τον Πολιτισμό στην Κηφισιά.

Στο Κέντρο της Κηφισιάς και συγκεκριμένα στην Πινακοθήκη Κουβατσάκη, διοργανώθηκε, η  6η θεματική εκδήλωση της δημοτικής παράταξης «ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΑΡΟΥΣΑ» με θέμα: «Συζητάμε για τον πολιτισμό και την αισθητική παρέμβαση στην πόλη μας».

Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν οι:

– Κώστας Στρατής, Υφυπουργός Πολιτισμού

– Λυδία Κονιόρδου, τ. Υπουργός Πολιτισμού, Πρόεδρος Κέντρου Πολιτισμού ΙΣΝ, υποψήφια ευρωβουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here