Καταργούνται οι Λέβητες πετρελαίου και φυσικού αερίου στα κτίρια!…του Γεράσιμου Σεραφειμίδη.

0
518

Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, Πρόεδρος Κομισιόν-Θεόδωρος Σκυλακάκης. Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας-Στράτος Παραδιάς, Πρόεδρος ΠΟΜΙΔΑ.

Αναταραχή στις τάξεις των Ιδιοκτητών ακινήτων προκαλεί η επικύρωση από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο της οδηγίας για την κατάργηση των λεβήτων πετρελαίου και φυσικού αερίου, σύμφωνα με τους νέους κανόνες για τα ενεργειακά αποδοτικά κτίρια.

Τέλος οι λέβητες πετρελαίου - φυσικού αερίου μέχρι το 2040 - Τι ενέκρινε το Ευρωκοινοβούλιο

Πιο συγκεκριμένα, με την απόφαση αυτή το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επιβάλει την κατάργηση των λεβήτων έως το 2040 στην πλειοψηφία των κτιρίων,  στο πλαίσιο της πράσινης συμφωνίας που έχει ως στόχο τη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου και την κατανάλωση ενέργειας!…

Ωστόσο, όπως αναφέρει στο mononews, ο Πρόεδρος της  Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων (ΠΟΜΙΔΑ), Στράτος Παραδιάς, η απόφαση αυτή αποτελεί μία απότομη στροφή, η οποία θα δημιουργήσει σημαντικά προβλήματα στους ιδιοκτήτες ακινήτων αλλά και τις συναλλαγές στο Real Estate.

Αρχικά επισημαίνει τον αντίκτυπο που θα έχει η αλλαγή αυτή στην αγοραπωλησία και την ενοικίαση ακινήτων καθώς θα έχει ως συνέπεια τη σημαντική αύξηση του κόστους.

Στο ενδεχόμενο της αγοραπωλησίας θα πρέπει ένα από τα συμβαλλόμενα μέρη να αναλάβει το κόστος της αναβάθμισης, ενώ στην ενοικίαση το κόστος θα επιβαρύνει τον ιδιοκτήτη.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με τον κ. Παραδιά, την εκτίναξη των τιμών των ακινήτων και ειδικά όσον αφορά τα ήδη αυξημένα ενοίκια θα υπάρχει σημαντικό πρόβλημα στην εύρεση κατοικίας.

Προσθέτει, δε, ότι πρόκειται για μία αρκετά πιεστική απόφαση, η οποία θα απαξιώσει την αξία των ακινήτων, ενώ προσθέτει ότι υπάρχουν πολλά ερωτηματικά σχετικά με τις πηγές θέρμανσης, καθώς πρέπει να βρεθούν και να αναπτυχθούν τα εναλλακτικά καύσιμα και οι ΑΠΕ.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ……………

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here