Οικονομική Αιμορραγία του Δημοσίου από τη μη εγκατάσταση Σταθμών Διοδίων σε Βαρυμπόμπη και Άγιο Στέφανο!

0
590

Η κατασκευή των πλευρικών σταθμών διοδίων στους ανισόπεδους κόμβους Βαρυμπόμπης, Αγίου Στεφάνου και Σχηματαρίου, προβλεπόταν στη σύμβαση παραχώρησης του αυτοκινητόδρομου.

Διόδια: Οικονομική αιμορραγία του Δημοσίου από τη μη εγκατάσταση σταθμών σε Βαρυμπόμπη και Άγιο Στέφανο | Έθνος

Περισσότερα από 100 εκατομμύρια ευρώ έχει καταβάλει το Ελληνικό Δημόσιο στον παραχωρησιούχο της Νέας Οδού τα τελευταία έξι χρόνια εξαιτίας της μη κατασκευής σταθμών διοδίων στη Βαρυμπόμπη και τον Άγιο Στέφανο.

Συμβατική υποχρέωση.

Η κατασκευή των πλευρικών σταθμών διοδίων στους ανισόπεδους κόμβους Βαρυμπόμπης, Αγίου Στεφάνου και Σχηματαρίου, προβλεπόταν στη σύμβαση παραχώρησης του αυτοκινητόδρομου ωστόσο έως και σήμερα δεν έχει προχωρήσει με αποφάσεις αναστολών εγκατάστασης.

Η τελευταία λήγει στα τέλη Δεκεμβρίου του 2024 με το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών να αναζητά λύση στο γόρδιο δεσμό και το Δήμο Κηφισιάς να έχει προσφύγει ήδη στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων.

Δεδομένου μάλιστα ότι τόσο η αναστολή του 2018 όσο και αυτή του 2021 είχε λάβει υπόψη της το διεθνή διαγωνισμό για τα ηλεκρονικά διόδια, έργο το οποίο τελικά αφαιρέθηκε από τη λίστα έργων του Ταμείου Ανάκαμψης, παραμένει άγνωστο το τι θα συμβεί μετά τη λήξη της αναστολής.

Γεγονός παραμένει το ότι, όπως ανέφερε στη Βουλή ο Υφυπουργός Υποδομών, Νίκος Ταχιάος απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Μανώλη Χριστοδουλάκη, από το 2017 μέχρι σήμερα έχουν πληρωθεί για την μη κατασκευή των διοδίων, στα πλαίσια της σύμβασης, στον παραχωρησιούχο 103.436.972,01 ευρώ:

«Καταλαβαίνετε ότι το ποσό είναι μεγάλο. Δεν είναι ένα ποσό το οποίο κανένας μπορεί να αγνοήσει. Και οφείλεται στην παρέμβαση του Δημοσίου που γίνεται με Υπουργικές αποφάσεις»…είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ότι το ετήσιο κόστος με σημερινές τιμές φτάνει περίπου τα 25 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ…………….

Υ.Γ. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στη λειτουργία Σταθμών Διοδίων στους ανισόπεδους κόμβους Αγίου Στεφάνου και Βαρυμπόμπης, διοργανώσαν οι Δήμοι Κηφισιάς και Διονύσου, την Κυριακή 22 Απριλίου 2023 στη Γέφυρα Βαρυμπόμπης.

 

Συγκέντρωση κατά των διοδίων σε Άγιο Στέφανο και Βαρυμπόμπη - vrilissianews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here