Νέα Μήνυση Συγγενών των θυμάτων στα Τέμπη-Να διωχθούν για ανθρωποκτονίες με ενδεχόμενο δόλο οι κ.κ. Μητσοτάκης, Καραμανλής και άλλοι 15…της Ελένης Καρανικόλα Κοντορούση.

0
523

Στο κάδρο των  ευθυνών για τα εγκλήματα στο σιδηρόδρομο, που στοίχισαν την ζωή 57 ανθρώπων και τον σοβαρό τραυματισμό άλλων 180, βάζουν συγγενείς θυμάτων τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και άλλα πολιτικά πρόσωπα, όπως τον τότε Υπουργό Μεταφορών, Κωνσταντίνο. Αχ. Καραμανλή.

Με νέα συμπληρωματική τους μήνυση  στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας, οι συγγενείς θυμάτων ζητούν την κακουργηματική  δίωξη 10 πολιτικών προσώπων και 7 στελεχών της HELLENIC TRAIN, της ΕΡΓΟΣΕ, της  ΓΑΙΟΣΕ, του ΟΣΕ και της ΡΑΣ (Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων) και κάθε άλλου υπευθύνου που εμπλέκεται στο έγκλημα των Τεμπών, για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο και για άλλα κακουργήματα, όπως η έκθεση ανθρώπων σε κίνδυνο από τον οποίο επήλθε θάνατος ή σοβαρός τραυματισμός.

Στην πολυσέλιδη  μήνυση τους, παραθέτουν μια σειρά στοιχείων και  γεγονότων που συνθέτουν τις κατηγορίες για τις οποίες ζητούν την άσκηση των ποινικών διώξεων, ενώ επισημαίνουν και τον προβληματισμό τους  για την πορεία διερεύνησης της τραγωδίας των Τεμπών από την Ελληνική Δικαιοσύνη τονίζοντας  πως την θεωρούν «μελανό σημείο στην ιστορία της Δικαιοσύνης του τόπου μας».

Στηλιτεύουν, μάλιστα, το γεγονός πως  ενώ βρίσκονται σε βαρύ πένθος ή ταλαιπωρούνται από σοβαρά προβλήματα υγείας καλούνται οι ίδιοι να «καλύψουν ανεπάρκειες δικαστικών λειτουργών και αγκυλώσεις, εξαρτήσεις και παθογένειες»

Όλα τα μηνυόμενα πρόσωπα.

Η συμπληρωματική μήνυση αφορά:

Τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, τον τέως υπουργό Μεταφορών και Υποδομών Κωνσταντίνο Καραμανλή του Αχιλλέα, τους πρώην υπουργούς Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστο Σπίρτζη και Μιχαήλ Χρυσοχοϊδη, τον Μιχαήλ Παπαδόπουλο, Υφυπουργό, αρμόδιο για θέματα Μεταφορών, τον Γεώργιο Καραγιάννη, Υφυπουργό αρμόδιο για θέματα Υποδομών, τον Νικόλαο Μαυραγάνη, τέως Υφυπουργού Μεταφορών και Υποδομών, τον Ιωάννη Ξιφαρά, Γενικό Γραμματέα Μεταφορών, την Μαρία-Έλλη Γεράρδη, Γενική Γραμματέα Υποδομών, τον Γεώργιο Γεραπετρίτη, Υπουργό Επικρατείας και εκτελούντα χρέη Υπουργού Μεταφορών και Υποδομών από 1η Μαρτίου 2023, την Ιωάννα Τσιαπαρίκου, Πρόεδρο της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων, τον Σπύρο Πατέρα, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Συμβούλου του ΟΣΕ, τον Παναγιώτη Τερεζάκη, μεταβατικού Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου του ΟΣΕ, τον Χρήστο Βίνη, Διευθύνων Σύμβουλο της ΕΡΓΟΣΕ από το Νοέμβριο του 2019 και Προέδρου από 10.8.2020, έως την παραίτηση του μετά το πολύνεκρο δυστύχημα, τον Χρήστο Παληό, μεταβατικό Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΕΡΓΟΣΕ, τον Maurizio Capotorto, Δ/ντα σύμβουλο της HELLENIC TRAIN, και τον Dario Lo Bosco, Πρόεδρο του Δ.Σ της HELLENIC TRAIN.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ…………..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here