Κικίλιας: Έχουμε κάνει ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό να στηρίξουμε το Σύστημα Υγείας.

0
419

Ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, έκανε λόγο για 240 εισαγωγές ασθενών με κορωνοϊό στα Νοσοκομεία της Αττικής την Κυριακή, στην παρέμβασή του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, παραδεχόμενος ότι εξακολουθεί να είναι ψηλά ο αριθμός των νέων κρουσμάτων.

Παράλληλα, ο ίδιος χρησιμοποίησε εκ νέου το Κυβερνητικό αφήγημα της σύγκρισης με άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, τονίζοντας ότι «η χώρα ανταποκρίνεται πολύ καλύτερα». «Έχω ακούσει πολλές φορές από την έναρξη της πανδημίας ότι η χώρα γίνεται Μπέργκαμο. Δεν έχει γίνει».

Σε ερώτηση για τις επιτάξεις, ο Υπουργός σημείωσε πως η Κυβέρνηση «ότι ζήτησε από τους ιδιώτες γιατρούς στην Αττική το πήρε» και πως «όλοι οι μεγάλοι ιατρικοί όμιλοι ανταποκρίθηκαν», την ώρα που οι νοσοκομειακοί γιατροί του ΕΣΥ συνεχίζουν τις εκκλήσεις για επιτάξεις με όρους δημοσίου και άμεση ενίσχυση του τομέα της υγείας με μαζικές προσλήψεις.

«Δεν έχει μείνει νοσηλευτής στην αγορά και γιατρός πλην όσων έχουν φύγει τα προηγούμενα χρόνια που να μην είναι σε σχέση εργασίας με το ΕΣΥ»…σημείωσε ο Βασίλης Κικίλιας ο οποίος δεν δίστασε να χαρακτηρίσει ως…πολιτικές κοκορομαχίες την κριτική που ασκείται από την Αντιπολίτευση αλλά και μέρους πολιτών για τους κυβερνητικούς χειρισμούς εν μέσω πανδημίας, καθώς όπως τόνισε: «Έχουμε κάνει ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό για να στηρίξουμε το σύστημα».

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here