ΛΕΕΙ ΠΟΛΛΑ η υπεκφυγή του Μητσοτάκη από το debate με τον Τσίπρα.

0
493

Αλήθειες είπε η Έλλη Στάη σχετικά με την επερχόμενη τηλεμαχία των πολιτικών αρχηγών που είναι προγραμματισμένη για την 1η Ιουλίου.

Η γνωστή δημοσιογράφος έβαλε τα κρίσιμα θέματα των σχέσεων των πολιτικών με τους δημοσιογράφους, τα θέματα της οικογενειοκρατίας, των συγγενικών σχέσεων, της έλλειψης αντικειμενικότητας – όλα αυτά που σε άλλες χώρες του Δυτικού κόσμου θεωρούνται δεδομένα και που δυστυχώς στον τόπο μας συνεχίζουν να αποτελούν προβλήματα.

Προβλήματα που δεν αφορούν μόνο τους πολιτικούς αλλά και τους πολίτες. Και – ίσως το κυριότερο – τη λειτουργία της Δημοκρατίας. Μια λειτουργία πάντως που πολλές φορές τόσο η ΝΔ όσο και ο πρόεδρός της Κυριάκος Μητσοτάκης περιφρονούν και μάλιστα χωρίς να το κρύβουν.

Η περίπτωση του debate που ζητά σε όλους τους τόνους ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είναι ενδεικτική. Ο πρωθυπουργός έχει καλέσει, πέρα από την τηλεμαχία με τη συμμετοχή όλων των αρχηγών, τον επικεφαλής της ΝΔ σε τρία θεματικά μάλιστα debate  – για τα εργασιακά, για την οικονομία και για την εξωτερική πολιτική.

Οι απαντήσεις που έχει λάβει είναι παιδαριώδεις.

Ουσιαστικά, Κ. Μητσοτάκης και ΝΔ υπεκφεύγουν γιατί έχουν επιλέξει έναν διαφορετικό τρόπο επικοινωνίας. Τη δημιουργία εντυπώσεων μέσα από πανάκριβη εκστρατεία στο διαδίκτυο, με όμορφες μεν εικόνες, που όμως καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα.

Εικόνες με καθαρά επικοινωνιακή στόχευση και όχι πολιτική ουσία. Αυτή η τακτική δεν είναι ούτε άχρωμη ούτε πολιτικά ανώδυνη. Μαρτυρά μια βαθιά περιφρονητική στάση τόσο προς τους πολίτες – ψηφοφόρους όσο και προς την ίδια την έννοια της Πολιτικής.

Είναι επίσης αποκαλυπτική η τακτική αυτή του τρόπου που θα ασκήσει, αν λάβει βέβαια το «πράσινο φως» από τους πολίτες, την εξουσία. Αφορά την ουσία και όχι την επικοινωνία.

Αφορά τη διαχείριση της εξουσίας μέσα από την εικόνα και μέσα από τα ψέματα. Αφορά την ουσία της πολιτικής. Αφορά το λάθος που δεν πρέπει να κάνουν οι πολίτες. Γιατί θα πρόκειται για μια μοιραία επιλογή για τους ίδιους, για τον τόπο, για τη Δημοκρατία.

«Ψιλά Γράμματα» για τους επαγγελματίες της εξουσίας που θα θέλουν να ξαναπάρουν το τιμόνι της χώρας. Ζήτημα ζωής όμως για τους πολλούς. Για τους νέους και για όσους δεν τους ξεγελούν τα επικοινωνιακά τερτίπια των εγκεφάλων της Δεξιάς…

ΛΑΒΕΤΕ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ – ΠΑΝΩ ΔΕΞΙΑ: Πρέπει να γίνει τηλεοπτικό debate ανάμεσα Τσίπρα – Μητσοτάκη εν όψει των Εθνικών Εκλογών;

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here