Με χάρτες και δηλώσεις η Τουρκία συντηρεί την ένταση στην Αν. Μεσόγειο.

0
555

Είναι αδύνατον να υλοποιηθεί οποιοδήποτε σχέδιο στην Ανατολική Μεσόγειο το οποίο δεν λαμβάνει υπόψη την Τουρκία, είπε για άλλη μια φορά ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραχίμ Καλίν.

Ο Καλίν απαντούσε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων το βράδυ της Τρίτης και ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Ο Καλίν είπε ότι η Αίγυπτος, το Ισραήλ, η Ελλάδα και η «ελληνική διοίκηση της νότιας Κύπρου», όπως αποκαλούν την Κυπριακή Δημοκρατία οι τούρκοι, ενώθηκαν και αποκλείοντας εντελώς την Τουρκία, έκαναν μεταξύ τους ορισμένες συναντήσεις, συνάψανε συμφωνίες και ανέπτυξαν σχέδια χωρίς κανείς να επιδείξει αντίδραση.

Όταν όμως η Τουρκία συνάπτει συμφωνία με τη Λιβύη διατυπώνονται κάποιοι ισχυρισμοί ότι «η Τουρκία ενεργεί αντίθετα με το διεθνές δίκαιο».

«Είναι αδύνατο να υλοποιηθεί οποιοδήποτε σχέδιο στην Ανατολική Μεσόγειο το οποίο δεν λαμβάνει υπόψη την Τουρκία», υπογράμμισε ο εκπρόσωπος.

Συμφωνίες με τη κυβέρνηση της Λιβύης έχουν συνάψει χώρες όπως η Ιταλία και η Γαλλία και κανείς δεν τις αμφισβητεί, δήλωσε ο Καλίν και πρόσθεσε τα εξής:

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ……

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here