Νέα έκθεση Εύρω-Χαστούκι για το «Κράτος Δικαίου» Μητσοτάκη!

0
403

-Αναφορά στο Documento και τον Κώστα Βαξεβάνη…

Συνεχίζονται τα Ευρωπαϊκά Χαστούκια κατά της Κυβέρνησης Μητσοτάκη για το Κράτος Δικαίου και την Ελευθερία του Τύπου.

Αυτή τη φορά η Σχετική Έκθεση της Ένωσης Πολιτικών Ελευθεριών για την Ευρώπη (Liberties) «αφιερώνει» 46 σελίδες-«ράπισμα» στην Ελλάδα σημειώνοντας μάλιστα πως «δεν υπάρχει καμία βελτίωση στο Σύστημα Δικαιοσύνης» για το 2023.

Όπως αναφέρει η έκθεση που επισυνάπτεται στο τέλος στα Αγγλικά:

Επίσης επισημαίνει τις Εκδικητικές Αγωγές κατά δημοσιογράφων (SLAPPs)  με αφορμή και την αποκάλυψη του Σκανδάλου των Υποκλοπών μέσω της ΕΥΠ και του Predator.

SLAPPs: Ανησυχία για το μέλλον της ελευθερίας του Τύπου | ΕΦΣΥΝ

Και σε αυτή την έκθεση γίνεται αναφορά στις πρακτικές της Κυβέρνησης εναντίον του Documento και του Κώστα Βαξεβάνη.

Σημειώνει μάλιστα-μεταξύ πολλών άλλων-πως οι διαδικασίες διορισμού των Ανώτατων και Ανώτερων δικαστών και Εισαγγελέων εξακολουθούν να προκαλούν ανησυχίες.

Ειδικότερα, οι διορισμοί στις πιο υψηλόβαθμες θέσεις-όπως o Πρόεδρος και o Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Επικρατείας, του Ανώτατου Δικαστηρίου ή του Ελεγκτικού Συνεδρίου-επηρεάζονται από Προεδρικό διάταγμα.

Αναφέρει πως επιλέγονται μετά από σύσταση του Υπουργικού Συμβουλίου με βάση πρόταση του Υπουργού Δικαιοσύνης και τη γνώμη ενός κοινοβουλευτικού οργάνου.

Προσθέτει πως δεν υπάρχει καμία ανάμειξη του Δικαστικού Σώματος στη διαδικασία διορισμού και το Σύνταγμα αποκλείει τους απορριφθέντες υποψηφίους από το να προσβάλουν την απόφαση ενώπιον Ανεξάρτητου Δικαστηρίου. Συμπληρώνει πως παρά το ότι ένας νόμος ήταν να εισαχθεί το 2023, δεν έχει γίνει.

Η συνέχεια στην ΠΗΓΗ…………..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here