ΝΕΟ Επεισόδιο με τουρκικά πολεμικά πλοία στο Φαρμακονήσι!

0
208

Για «παρενόχληση» τουρκικών αλιευτικών από σκάφος της ελληνικής ακτοφυλακής σε «τουρκικά χωρικά ύδατα», κάνει λόγο δημοσίευμα της αγγλικής έκδοσης της εφημερίδας Hurriyet.

Όπως υποστηρίζει η τουρκική εφημερίδα, η όχληση των τουρκικών σκαφών από την ελληνική ακτοφυλακή προκάλεσε την αντίδραση δύο τουρκικών πολεμικών σκαφών, τα «οποία για 20 λεπτά έπαιζαν τη γάτα με το ποντίκι με τα ελληνικά σκάφη».

Την ίδια στιγμή ωστόσο πηγές του ελληνικού ΓΕΕΘΑ δίνουν μία διαφορετική εκδοχή, σημειώνοντας ότι σκάφος του Λιμενικού εξεδίωξε από τα ελληνικά χωρικά στην περιοχή του Φαρμακονησίου τρία τουρκικά αλιευτικά, ενώ δεν επιβεβαιώνεται η παρουσία σκαφών του τουρκικού λιμενικού.

Στρατιωτικές πηγές εκτιμούν, ότι οι Τούρκοι μεγαλοποιούν το περιστατικό, για να ισοσταθμίσουν την παρενόχληση του σκάφους της ΥΠΑ από τουρκικά μαχητικά στον Ελληνικό Εναέριο Χώρο μια μέρα νωρίτερα.

Το τουρκικό δημοσίευμα κλείνει αναφέροντας ότι σύμφωνα με το τουρκικό Γενικό Επιτελείο στρατού, δύο ελληνικά μαχητικά αεροσκάφη «παραβίασαν τον τουρκικό εναέριο χώρο, γύρω από τη Σμύρνη για περίπου ένα λεπτό στις 12/11/2014» και προσθέτει ότι τα επεισόδια μεταξύ τουρκικών και ελληνικών πλοίων και αεροσκαφών στο Αιγαίο έχουν μειωθεί «λόγω της οικονομικής κρίσης η οποία πλήττει την Αθήνα».

{jcomments on}

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here