Οι κάλπες επιβεβαίωσαν για ακόμη μια φορά την σοφία του λαού: «Το άδικον ούκ ευλογείται».

0
667

Ο Γιώργος Θωμάκος, αναδείχτηκε ο νικητής των εκλογών της Κυριακής 2 Ιουνίου2019, εξασφαλίζοντας  ποσοστό 51,89% έναντι του 48,11% του Νίκου Χιωτάκη. Η αποχή έφτασε το 49,94%, ενώ 1039 ήταν τα λευκά ψηφοδέλτια και 504 τα άκυρα.

Σε ένα σύνολο 55.950 εγγεγραμμένων ψηφοφόρων,  ψήφισαν για Δήμαρχο τον Γιώργο Θωμάκο  13.733.

Η ιστορία επαναλαμβάνεται! Το 2014 ο Γιώργος Θωμάκος εξασφάλισε ποσοστό 51,57% έναντι 48,43% του Ν. Χιωτάκη.

Ενθουσιασμός επικρατούσε στο Γραφείο Δημάρχου, με υποψήφιους και υπαλλήλους να αγκαλιάζονται και όλοι μαζί να φωνάζουν το όνομα του Γιώργου Θωμάκου.

Η εορταστική συνέχεια δόθηκε στο Εκλογικό Κέντρο στην οδό Κυριαζή, όπου η επιλογή της μουσικής  ήταν επαναστατική και χορευτική. Ο κόσμος τραγουδούσε, αγκαλιαζόταν, φωτογραφιζόταν με τον Δήμαρχο.

Ο Γιώργος Θωμάκος στον ευχαριστήριο λόγο του ξεκίνησε με «συγνώμες»  προς τους εθελοντές  που στήριξαν το Εκλογικό Κέντρο, ενώ ο ίδιος συνήθως έλλειπε και προς τον κόσμο που τους «έκανε τα δύσκολα εύκολα». Το τελευταίο, μια και, όπως ανέφερε, το έργο που είχαν κάνει ως Δημοτική Αρχή θα αρκούσε ώστε να μην χρειαστεί να καρδιοχτυπούν μέχρι τέλους.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ και μια ακόμη συγνώμη επιφύλαξε και για την αγαπημένη του σύζυγο Γωγώ.

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις στήριξης επικεφαλής συνδυασμών στον Νίκο Χιωτάκη στη «μάχη» του δεύτερου γύρου είπε μεταξύ άλλων:

«Οι μεταγραφές στην κοινωνία των πολιτών πολλές φορές κάνουν μείον. Η Κηφισιά, η Νέα Ερυθραία και η Εκάλη δεν εξαγοράζονται. Η τιμή αυτού του τόπου είναι ανεκτίμητη, είναι πάνω από παζάρια και συναλλαγές…».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στον προεκλογικό αγώνα που τον θεώρησε ανέντιμο και άδικο από την άλλη πλευρά και προειδοποίησε ότι τα ονόματα όσων Δημοτικών Συμβούλων που δεν ψηφίζουν για το καλό της Κηφισιάς, την Τετάρτη στα Δημοτικά Συμβούλια, θα δημοσιεύονται την Πέμπτη!…..

Ο δήμαρχος Κηφισιάς ολοκλήρωσε λέγοντας ότι η συνέχεια δεν θα είναι εύκολη καθώς στο Δημοτικό Συμβούλιο η Δημοτική  Αρχή δεν έχει την πλειοψηφία. Τέλος τόνισε ότι θα πρέπει να επικρατήσει υπευθυνότητα και καλή διάθεση συνεργασίας από όλους τους συνδυασμούς.

Τέλος υποσχέθηκε ότι την επόμενη διετία η πόλη θα δει ένα σωρό σημαντικά έργα.

Το αποτέλεσμα της εκλογικής μάχης είχε φανεί σχεδόν από την αρχή που άνοιξαν οι κάλπες, αφού τα πρώτα αποτελέσματα  που προήρχοντο  από τη Νέα  Ερυθραία, η επικράτηση του Γιώργου Θωμάκου ήταν εμφανής.

Φαίνεται ότι η μοιραία πράξη αυτοκτονίας του Αντώνη Ξενάκη, πρώην Προέδρου του Κοινοτικού Συμβουλίου επί Δημαρχίας Χιωτάκη  έπαιξε καταλυτικό ρόλο!!

Ο κόσμος, υποστηριχτές και φίλοι του Νίκου Χιωτάκη που είχαν κατακλύσει το εκλογικό κέντρο στη Ν. Κηφισιά, παρέμειναν, δεν εξαφανίστηκαν με το που φάνηκε το αρνητικό για τον Συνδυασμό αποτέλεσμα, ένα αποτέλεσμα που ο Νίκος Χιωτάκης υποδέχτηκε με μουδιασμένη απογοήτευση.

Παρόλη την έπαρσή του ο Νίκος Χιωτάκης, επειδή στον δεύτερο γύρο είχε την ανοιχτή στήριξη του Βασίλη Βάρσου, του Γιώργου Παπαδόπουλου και του Γιώργου Τσούλου, για δεύτερη συνεχόμενη εκλογική αναμέτρηση δεν τα κατάφερε να κερδίσει.

Και αυτό διότι οι δημότες της Κηφισιάς με την ψήφο τους ανανέωσαν την εντολή τους στον Γιώργο Θωμάκο, κρίνοντας θετική την πρώτη πενταετία της Διοίκησής του.

Πανηγυρικό κλίμα στο εκλογικό κέντρο του Γιώργου Θωμάκου

Με μουσική, χορό και σαμπάνια πανηγύρισε πλήθος δημοτών στο εκλογικό κέντρου του συνδυασμού «συμμαχία πολιτών» την επανεκλογή του Γιώργου Θωμάκου στη θέση του δημάρχου Κηφισιάς. Ο Γιώργος Θωμάκος λίγο μετά τις 21:30 έκανε την εμφάνιση του στο εκλογικό κέντρο με τους δημότες και τους συνεργάτες του να ξεσπούν σε χειροκροτήματα. Γιώργος ΘωμάκοςΒ Teta Tsetsekou

Gepostet von Amarysia am Sonntag, 2. Juni 2019

ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: Ο κ. Νίκος Χιωτάκης, ακολουθώντας όπως φαίνεται, την τακτική  του κουμπάρο του, ΔΕΝ συνεχάρη τηλεφωνικά τον αντίπαλό του κ. Γιώργο Θωμάκο για την δίκαιη ΝΙΚΗ του!!

Αυτό αποκαλείται κ. Νίκο Χιωτάκη πολιτική εμπάθεια!!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here